Visa utbildning.se som: Mobil

Digital retorik – hur håller man möten och presentationer som engagerar?

BG Institute
Kort om utbildningen
1 990 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-11 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya högaktuella e-kurs, med den uppskattade röstspecialisten och retorikexperten Per Furumo, med fokus på retorikens betydelse. Vad är det egentligen som påverkar hur vi tar in budskap? Varför triggas och attraheras vi till lyssning och interaktion av vissa men mindre av andra?

Digitaliseringen av möten och presentationer innebär att dessa frågor har blivit viktigare än någonsin. För det filter, när vi kommunicerar digitalt, som ska trängas igenom kräver för hållbara, engagerande presentationer och möten i längden att vi förstärker den muntliga kommunikationen, det vill säga hur vi retoriskt och pedagogiskt förhåller oss till innehållet. Utifrån färsk kommunikationsforskning från bl a Harvard University får du i denna föreläsning en djupare inblick och ett tydligt, enkelt och funktionellt verktyg att använda dig. Som deltagare får du kunskap om:
  • Digital retorik – vad är det?
  • Att tränga igenom det digitala filtret. Vad handlar det om? Om röst och tal, vårt viktigaste verktyg oavsett digitalt eller fysiskt forum.
  • Konkreta retoriska och pedagogiska verktyg för vassare muntlig kommunikation, digital interaktion, delaktighet och involvering oavsett om deltagarantalet är fem personer eller hundra.
  • Vad du säger är viktigt – HUR kan avgöra genomslaget! Om det förstärkta tilltalet och hur du med enkla medel åstadkommer vassare, mer triggande och attraherande muntlig kommunikation oberoende av ämne och innehåll, digitalt (eller fysiskt).
  • Vad är det som berör och påverkar? De senaste rönen utifrån kommunikationsforskning från Harvard University, IMD och andra ledande institutioner.
  • Samspelet mellan tal och bilder i det digitala sammanhanget.
  • Digital mötesetikett: Konkreta pedagogiska och retoriska verktyg för bättre mötesplanering/organisering med syfte att säkra interaktion och delaktighet.
Målgrupp: Alla som i sin yrkesroll håller i presentationer och möten som tex HR, jurister och advokater, ekonomer, chefer, projektledare med många fler. Syfte med utbildningen: Att öppna öron och ögon för vad som verkligen påverkar kommunikation, interaktion och delaktighet i det digitala sammanhanget. E-kursen genomfördes som webbinarium den 24 mars 2021 och pågår i 60 minuter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Per Furumo
    Per Furumo är konsult i muntlig kommunikation, retorik och presentationsteknik. Bland Pers uppdragsgivare finns många större företag och organisationer, bland andra flera av landets ledande juristbyråer. Per är ursprungligen sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har omvandlat och förpackat sina kunskaper till presentationsteknik för näringslivet. Sedan 2010 medverkar Per kontinuerligt i Advokatsamfundets utbildningar. Per har ett flertal stora uppdrag på sin meritlista som i sig visar på vilken stor kunskap han besitter. Bland annat är han sedan 2010 en del av Advokatsamfundets utbildningar för blivande advokater och utbildar dessutom verksamma advokater i Advokatsamfundets regi. Därutöver har han ett flertal uppdrag för bland annat Domstolsverket, Förvaltningsdomstolen, Justitiedepartementet och har även bistått advokater inför mål i HD. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2014/05/Per-Furumo-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digital retorik – hur håller man möten och presentationer som engagerar?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digital retorik – hur håller man möten och presentationer som engagerar?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital retorik – hur håller man möten och presentationer som engagerar? från BG Institute, fyll i dina uppgifter: