Visa utbildning.se som: Mobil

Den digitala samhällsbyggnadsprocessen – BIM möter GIS

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 480 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-05 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Digitaliseringen har under de senaste åren haft stor påverkan på samhället och hur vi kommunicerar med varandra. Denna utveckling accelererar och ger nya möjligheter, inte minst i byggbranschen.

Denna kurs ger en övergripande bild över digitaliseringen av byggbranschen och dess möjligheter. Kursen kommer till största delen att fokusera på geografiska informationssystem (GIS) och byggnadsinformationsmodeller (BIM). Genom att effektivisera processer, välja rätt tekniska plattformar strukturera verksamhetens information ges stora möjligheter att öka kvaliteten och minska kostnader i alla led. Kursen har praktiska inslag med demonstrationer av olika GIS- och BIM-system. Som deltagare får du kunskap om:
  • Digitaliseringens möjligheter – rätt information i rätt tid – en användarupplevelse utan friktion.
  • Geografiska informationssystem (GIS)
  • Byggnadsinformationsmodellering (BIM)
  • Kunskap om grundläggande verktyg och processer för att komma igång med digitaliserade arbetsflöden i olika verksamheter.
Övrigt: En digital samverkansplattform som demonstrerar kartor och BIM-modeller kommer att göras tillgänglig för kursdeltagarna. Målgrupp: Kursen riktar sig till projektledare och samhällsplanerare som vill lära sig grunderna inom byggnadsinformationsmodeller (BIM) och geografiska informationssystem (GIS) och vilka nyttoeffekter dessa bidrar med i samhällsbyggnadsprocessen. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Föreläsare

  • Kent Karlsson
    Kent Karlsson arbetar på Sweco som uppdrags- och projekteringsledare för multidisciplinära samhällsbyggnadsprojekt. I rollen ingår att samordna interna specialister och projektörer inom till exempel väg och mark, vatten- och avloppsledningsnät, pumpstationer, elnät samt bygg- och anläggningskonstruktioner. Kent är också digitaliseringsansvarig för Swecos anläggningskonsulter i Sverige. Genom det övergripande ansvaret och uppdragsledningen arbetar Kent för att utveckla digitala arbetssätt genom att nyttja samverkansportaler för datautbyte, kombinera GIS- och BIM-modeller för att skapa långsiktiga värden för beställarens förvaltningsorganisationer. Det senaste årens arbete med digitaliseringsfrågor har mynnat ut i samverkansplattformen Sweco Cube som nyttjas i ett 40-tal samhällsbyggnadsprojekt runt om i landet.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Den digitala samhällsbyggnadsprocessen – BIM möter GIS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Den digitala samhällsbyggnadsprocessen – BIM möter GIS!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören