Visa utbildning.se som: Mobil

Dagvatten

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-12 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Kursen ger dig ökad kunskap om det rättsliga regelverket kring dagvatten. Här inkluderas såväl miljöbalken och vattentjänstlagen som plan- och bygglagens bestämmelser.

Efter en grundlig genomgång av reglerna, dess syften och tillämpningsområden, diskuteras gränsdragningsfrågor och praktiska aspekter vid hantering av detta ämne. Aktuell praxis från mark- och miljödomstolarna och vägledande beslut från VA-nämnden tas också upp. Kursen innehåller även en beskrivning av olika parters skyldigheter avseende dagvatten samt ansvarsfrågor. Pågående förändringar inom området kommer också att diskuteras.

Under kursen får du lära dig mer om:

  • det juridiska regelverket och aktuell praxis
  • viktiga gränsdragningsfrågor och hur du kan påverka dessa
  • praktiska aspekter avseende hantering
  • vilka skyldigheter du som verksamhetsutövare har i sammanhanget
Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som kommer i kontakt med frågor som rör hantering av dagvatten, exempelvis i egenskap av VA-ingenjör, tekniker, arkitekt, jurist eller miljöinspektör.

Föreläsare

  • Agnes Larfeldt Alvén
    Agnes Larfeldt Alvén är advokat och sedan 2013 verksam vid Agnes Advokatbyrå, en specialistbyrå inom miljörätt och vattenrätt. Agnes har lång erfarenhet av miljö- och vattenrättslig rådgivning i ett kommersiellt sammanhang, innefattande tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, ansvar för förorenad mark och löpande miljörättslig rådgivning. Agnes har särskild inriktning mot vattenrätt och frågor relaterade till prövning av vattenverksamheter och har medverkat vid framtagande av vägledning inom området. Agnes är en flitigt anlitad föreläsare och är rankad som en av de ledande juristerna inom svensk miljörätt (Who´s Who Legal 2013).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Dagvatten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dagvatten!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören