Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Compensation & Benefits – en aktuell HR-fråga

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 150 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Det råder akut brist på HR-medarbetare med kvalificerad Compensation & Benefits -kompetens, så kallad "Comp & Ben". I synnerhet på sådana som behärskar hela paletten, inte bara traditionella ersättningsformer som lön och pensioner utan nya typer av förmåner som stärker företagets attraktionskraft.

Livesändning - kurstillfället den 22 september kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Det handlar om att skapa ett relevant helhetserbjudande till medarbetarna. Ansvaret för ersättningsfrågorna ligger oftast inom HR. Därför erbjuder BG Institute denna helt nya kurs för att erbjuda utbildning och kompetensutveckling för HR-medarbetare då detta är en högaktuell fråga. Medarbetarens önskemål om att kunna vara med och påverka sin egen vardag blir allt vanligare. Hur ser man på flexibiliteten från företagens sida? Vad finns det för lösningar? Compensation & Benefits handlar om allt ifrån attraktiva, vardagliga förmåner till hantering av lönesystem, tjänstepension, tjänstebilar, bonus- och vinstdelningssystem. För att vara en attraktiv arbetsgivare blir dessa frågor alltmer avgörande för dagens organisationer. De yngre generationerna ställer högre krav på vad en arbetsgivare kan erbjuda dem. Allt från vilken lön och förmåner som sticker ut till flexibla arbetsförhållanden, ett brett utbud på förmåner, förväntningar på karriär och personlig utveckling. Sociala medier bidrar också och påverkar synen på arbetsgivaren och om man inte har lojala och nöjda medarbetare kan ryktet förändras mycket snabbt på ett helt annat sätt än tidigare. Även digitaliseringen bidrar allt mer till avgörandet om en arbetsgivare är attraktiv eller inte. Under kursen får går vi igenom begreppet Comp & Ben och aktuella regelverk med fokus på risker och möjligheter. Du får även ta del senaste trender och verktyg för att kunna börja arbeta med dessa högaktuella frågor. Föreläsarna Kajsa Tamsen och Bengt Kastmark har samlat sina erfarenheter i förändrings- och utvecklingsarbete av internt HR-arbete för att under dagen ge dig operativ såväl som strategiskt värdefull kompetens kring lön och förmåner. Som deltagare får du kunskap om:
 • Begreppet Compensation & Benefits – vad betyder det och vad är det?
 • Trender på marknaden - framtiden
 • Risker och möjligheter med Comp & Ben
 • Regelverk att ta hänsyn till vid Comp & Ben
 • Case – internationella och nationella perspektiv
 • Operativ och strategisk planering

MÅLGRUPP:

För dig som arbetar inom HR-området, med eller utan specifik Comp & Ben-funktion, Comp & Ben-specialister som kan bestå av personalvetare, jurister eller ekonomer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Bengt Kastmark
  Bengt är en HR generalist med lång och bred erfarenhet från olika branscher såväl inom operativt och strategiskt personalarbete. Bengt har arbetat som HR chef under 16 år med huvudansvar för att driva och utveckla det interna HR arbetet. Han innehar gedigna kunskaper inom de flesta disciplinerna, med framför allt styrkor inom lön & förmåner, arbetsrätt, processer och struktur, ledarskap, kompetens- och organisationsutveckling.
 • Kajsa Tamsen
  Kajsa är en senior exekutiv ledare med erfarenhet av för­sälj­ning, projektledning, förändringsledning samt uppbyggnad och ledning av konsultföretag. Kajsa är bl a expert inom Compensation and Benefits (Comp & Ben). Hon har även erfarenhet från ett flertal branscher och förmågan att snabbt se förbättringar och strategisk planering. Kajsa är driven och kreativ med ett starkt ledarskap. Under sin karriär har hon startat och varit delaktig i flera verksamheter.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Compensation & Benefits – en aktuell HR-fråga, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Compensation & Benefits – en aktuell HR-fråga!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar