Inga recensioner än

Chefens utmaningar - praktiska verktyg för ditt ledarskap

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Under en praktiskt inriktad utbildningsdag fokuserar vi på de särskilda förutsättningar, svårigheter och fördelar som präglar ledarskapet som ”mellanchef ”

Utmaningen som mellanchef är att man måste kunna balansera krav och önskemål såväl uppifrån som nedifrån. Man ska dels vara arbetsgivarens representant och stå för ledningens beslut inför sin egen grupp – samtidigt som man också är den som för egna gruppens talan uppåt. Det är också lätt att man blir klämd mellan chefs/ledarskapet och att arbeta operativt inom den egna professionen. Den balansen innebär samtidigt en möjlighet att vara den som är med och leder utvecklingen.

Kursen ger dig konkreta verktyg och metoder för att bygga ett välfungerande ledarskap. Vi tittar dels på hur du säkerställer effektivitet och leverans, dels på hur du arbetar med de så viktiga mjuka aspekterna i ledarskapet – kommunikation, motivation och stöttning. Vi ger dig kunskap om hur du kan gå tillväga för att fånga upp och adressera problem, och tittar slutligen på de så viktiga arbetsmiljöfrågorna

Under kursdagen varvar vi teori med praktiska övningar, erfarenhetsutbyte och diskussioner för att fördjupa och befästa de nya kunskaperna.

Som deltagare får du kunskap om:

• Balans och prioritering mellan ledarskap, chefskap och den egna professionen
• Hur du leder möten och bidrar till en god möteskultur
• Vilka förutsättningar, resurser och befogenheter som behövs för rollen
• Det goda samtalet och framgångsrik kommunikation
• Vikten av tydlighet och kontinuerlig information
• Utmanande samtal,kKompetenskrav och bedömningsfällor

Syfte/mål med utbildningen:
Efter kursen har du fått insikt och metoder för vad du som ledare kan göra för att säkra effektivitet, samarbete och trivsel i en arbetsgrupp. Du har fått en verktygslåda med konkreta tillämpbara metoder som du direkt kan omsätta i praktiken, och du har fått kunskaper för att skapa ett långsiktigt hållbart välfungerande ledarskap.

Målgrupp:

Kursen vänder sig till alla som har en eller flera högre chefer över sig och som har personalansvar över en arbetsgrupp alternativt har ett indirekt ledarskap över medarbetarna. Kursen kan också vara lämplig om du jobbar inom HR-området

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

27 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

27 oktober, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Chefens utmaningar - praktiska verktyg för ditt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights