Visa utbildning.se som: Mobil

Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3

BG Institute
Kort om utbildningen
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-26 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Genom denna certifiering får du dokumenterade och säkerställda kunskaper för koncernredovisning. Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3 varvar genomgångar i både teori och praktik på ett pedagogiskt sätt. Därmed får du efter avklarad certifiering en stabil grund att stå på i din karriär, oavsett var i den du befinner dig.

OBS! Certifieringsprodukter ingår ej i Kompetenspaketet. Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3 är helt och hållet onlinebaserat. Det ger dig friheten att arbeta i din egen takt när det passar dig men samtidigt höra lärarnas förklaringar både när det gäller teorin och de praktiska övningarna. De som kommer att leda dig fram till din certifiering inom koncernredovisning är redovisningsexperterna Johan Nilsson och Marcus Johansson, de kommer från Finansinspektionen respektive PWC och har med andra ord extensiv erfarenhet och kunskap på området. I Certifikat 1 fick du lära dig koncernredovisning från grunden med både teori och praktiska övningar. I Certifikat 2 fick du fördjupa dig ytterligare inom exempelvis intern handel och intern försäljning av anläggningstillgångar, förvärv av dotterbolag under löpande, efterföljande redovisning samt koncernredovisning med minoritetsintresse. I Certifikat 3 kommer vi bland annat att gå igenom.
 • Relevanta delar av K3.
 • Förvärvsanalys för intressebolag
 • Konsolidering av intressebolag med hjälp av kapitalandelsmetoden
 • Förvärv av underkoncern
 • Tilläggsköpeskilling
 • Utländska dotterbolag inklusive upprättandet av en enkel konsolidering
 • Stegvisa förvärv och avyttringar – transaktioner med minoriteten
Precis som i Certifikat 1 och Certifikat 2 kommer du att få träna på ett flertal pedagogiska exempel. Det finns även möjlighet att skriva ett prov. Vid godkänt resultat får du ett Certifikat som visar att du har lärt dig de moment som ingår. Målgrupp: Redovisningsekonomer, redovisningskonsulter, revisorer, redovisningschefer, ekonomichefer. Förkunskaper: Kunskap och erfarenhet om redovisning. På Certifikat 3 behövs kunskaper motsvarande innehållet i Certifikat 1 och Certifikat 2. Syfte med certifikatet: Att efter genomgång av teori och ett flertal praktiska övningar som bygger på reglerna i K3, lära sig ytterligare en nivå i koncernredovisning, utöver det du lär dig i Certifikat 2. Teorigenomgång och övningsuppgifter

Pass I

 • Teorigenomgång. (4 timmar e-kurs.) Vi går igenom relevanta regler i K3 och visar med pedagogiska exempel (se beskrivningen).

Pass II

 • Övningsuppgifter som speglar det som teoripasset har behandlat. Efter varje övningsuppgift går läraren igenom uppgiften och hur den ska lösas.
Välkommen! OBS! Certifieringsprodukter ingår ej i Kompetenspaketet. Nivåer Vi erbjuder Certifikat Koncernredovisning i tre nivåer. Du bestämmer själv vilken eller vilka nivåer du vill ha certifikat för. Certifiering Koncernredovisning - Nivå 1 Genom nivå 1 visar du att du har förståelse för reglerna i K3 och grunderna i koncernredovisning, både i teori och praktik. Certifiering Koncernredovisning - Nivå 2 Nivå 2 går in på bland annat: Försäljning av varor och tjänster inom koncernen samt internvinster i varulager. Certifiering Koncernredovisning - Nivå 3 Nivå 3 går in på bland annat: Förvärvsanalys för intressebolag, förvärv av underkoncern och tilläggsköpeskilling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Marcus Johansson
  Marcus Johansson är redovisningsexpert på PWC. Han är med i RKRs expertgrupp dvs ansvarig för framtagandet av redovisningsrekommendationer för den kommunala sektorn. Han har en bakgrund från från BFN (Bokföringsnämnden) vilket innebär att han har ett särskilt intresse och djup kompetens när det gäller redovisningsfrågor. Marcus är en erfaren och kompetent föreläsare inom koncernredovisning.
 • Johan Nilsson
  Johan Nilsson är redovisningsexpert och kommer närmast från Finansinspektionen där han arbetade som senior redovisningsexpert och enhetschef med granskning av att börsbolagens finansiella rapporter följer IFRS . Johan har en lång och bred erfarenhet av undervisning genom många år bakom sig som lärare och föreläsare. Han är en mycket uppskattad föreläsare hos oss på BG Institute. Utöver sitt arbete på Finansinspektionen och sina år som lärare och föreläsare har Johan även arbetat för Bokföringsnämnden och där varit med i utformningen av K2 och K3 reglerna vilket stärker hans titel som redovisningsexpert ytterligare.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifiering Koncernredovisning – Nivå 3 från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar