Visa utbildning.se som: Mobil

Bygg- och entreprenaddagen 2021

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-04-15 - Distans
Distans, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-04-15

Distans
8 900 SEK
2021-05-05

Stockholm
8 900 SEK
2021-05-05

Malmö
8 900 SEK
2021-06-03

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår årliga nyhetsdag som behandlar den viktiga juridiken som berör dig som är verksam inom byggbranschen och entreprenadsektorn. Du får en genomgång av reglerna utifrån ett praktiskt perspektiv, information om nyheter och ett fokus på särskilt aktuella frågor.

Livesändning - kurstillfället den 11 mars och 15 april kommer enbart att livesändas. Kurstillfället 5 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Advokaterna Rolf Andersson och Viktoria Edelman på AG Advokat redogör för aktuella nyheter inom bygg- och entreprenadbranschen. Innehållet i kursen kommer att uppdateras med aktuella frågor och beakta den senaste utvecklingen i rättspraxis. På förmiddagen gås aktuella frågor om entreprenadrätt igenom bl.a. följande:
 • Redovisning av dagsläget i fråga om nya AB/ABT och AMA AF och vilka frågor som behöver revideras, alternativt har reviderats i de nya standardavtalen.
 • Hanteringen av ÄTA-arbeten, hinder och rubbningar i entreprenaden samt krav på underrättelser och dokumentation.
 • Fel i utförd entreprenad enligt AB 04 och ABT 06, ersättning för fel som inte avhjälpts samt följdskador av fel och värdeminskningsavdrag.
 • Ny rättspraxis
På eftermiddagen gås bl.a. aktuella frågor om offentlig upphandling av byggentreprenader innefattande följande:
 • Krav på referenser/referensprojekt och auktorisation.
 • Krav på underleverantörer/underentreprenörer till anbudslämnare i offentliga upphandlingar.
 • Prissättning i mängdkontrakt utifrån domstolspraxis.
 • Upphandling av partneringentreprenader genom offentlig upphandling.
MÅLGRUPP Bygg- och entreprenaddagen är en bred temadag som passar dig som exempelvis är beställare, entreprenör, konsult, bygg- eller projektledare, inköpare eller besiktningsman. Dagen passar även övriga som arbetar med upphandling och genomförande av anläggningsentreprenader och jurister med inriktning mot entreprenadjuridik. ÖVRIGT För att tillgodogöra sig kursen så rekommenderas du att du har tillgång till AB04 och ABT06. Övrigt kursmaterial tillhandahålls via Learnifier och finns tillgängligt två dagar innan kursen. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Viktoria Edelman
  Viktoria Edelman är specialist inom bland annat entreprenad- och konsulträtt, offentlig upphandling samt skadestånds-  och försäkringsrätt. Viktoria är advokat och verksam vid AG Advokat sedan 2001. Tidigare erfarenheter är bland annat domarutbildning vid Svea Hovrätt och Sollentuna tingsrätt. Vid BG Institute leder Viktoria en kurs i AMA AF 12.
 • Rolf Andersson
  Advokat Rolf Andersson från AG Advokat har- efter tjänstgöring i tingsrätt och hovrätt samt arbete under ett antal år som branschjurist på SBEF, Svenska Byggnadsentreprenörföreningen, numera Sveriges Byggindustrier - sedan 1983 i advokatverksamhet arbetat med specialinriktning på entreprenad- och konsulträtten med tillhörande försäkringsfrågor. Rolf har genom åren varit ombud för bland annat beställare och entreprenörer samt varit partsutsedd ledamot eller ordförande i överbesiktningsnämnder och skiljenämnder. År 2016 blev han utnämnd som Leading Individual av The Legal 500. Han är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos BG Institute, där bland annat hans kurs Skadestånd och försäkringsfrågor inom bygg, anläggning och installation – för advokater och jurister blivit utnämnd som "Best of the best" med rakt igenom höga betyg från kursdeltagare. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2014/05/Rolf-Andersson-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bygg- och entreprenaddagen 2021, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bygg- och entreprenaddagen 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bygg- och entreprenaddagen 2021 från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar