Visa utbildning.se som: Mobil

Bygg- och entreprenaddagen 2020 – e-kurs

BG Institute
Kort om utbildningen
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår årliga nyhetsdag som behandlar den viktiga juridiken som berör dig som är verksam inom byggbranschen och entreprenadsektorn. Du får en genomgång av reglerna utifrån ett praktiskt perspektiv, information om nyheter och ett fokus på särskilt aktuella frågor.

Bygg- och entreprenaddagen 2020 spelades in och sändes live från Stockholm den 5 mars. Kursen finns att köpa som e-kurs så att även du som inte kunde ta dig tid den 5 mars kan se kursen när och var du vill, om och om igen. Bygg- och entreprenaddagen är en efterfrågad nyhetsdag vid BG Institute sedan flera år tillbaka. Våra två populära föreläsare Bo Linander och Peter Thors ger dig en uppdatering av det senaste inom bygg- och entreprenadsektorn. Under denna nyhetsdag tar de upp det mest aktuella och viktigaste som har skett under det gångna året. På förmiddagen behandlas aktuella frågor om entreprenadjuridik, bland annat följande:
 • Störningar och hinder i entreprenader, frågor om redovisning och bevisbörda utifrån ett aktuellt rättsfall. Krav på underrättelser.
 • Praktisk tillämpning av hävningsreglerna i standardavtalen.
 • Revidering av AB 04, ABT 06 och AMA AF 12.
 • Konsultansvar, genomgång av hovrättsdomar.
 • Ny hovrättsprövning av tvist om enstegstätad tunnputsfasad.
 • Fråga om fel i entreprenad utifrån vad parterna avtalat.
Under eftermiddagen kommer ny rättspraxis från EU-domstolen och svenska förvaltningsdomstolar att gås igenom, bland annat om följande:
 • Skyldigheten för en upphandlande myndighet att i ramavtal precisera den totala kvantiteten som kan komma att bli aktuell samt den upphandlande myndighetens frihet att göra egna bedömningar vid utvärdering av anbud.
 • Tillämpningen av nya regler i 2017 års upphandlingslagar avseende uteslutning av anbudsgivare på grund av avtalsbrott.
 • Möjligheterna att ändra i ingångna avtal.
 • Handläggning vid onormalt låga anbud och möjligheterna att förkasta strategiskt prissatta anbud.
MÅLGRUPP Bygg- och entreprenaddagen är en bred temadag som passar dig som exempelvis är beställare, entreprenör, konsult, bygg- eller projektledare, inköpare eller besiktningsman. Dagen passar även övriga som arbetar med upphandling och genomförande av anläggningsentreprenader och jurister med inriktning mot entreprenadjuridik.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Bo Linander
  Bo Linander är advokat och delägare i Advokatbyrån Hellgren Linander. Bo Linander är sedan många år specialinriktad på entreprenadrätt, avtalsrätt och konsulträtt och har medverkat i arbetsgruppen som har utarbetat AMA AF 12. Vid BG Institute håller Bo bland annat den populära temadagen "Bygg- och entreprenaddagen" och specialkursen "Entreprenadavtalets svåra frågor". Den förstnämnda är en årligen återkommande nyhetsdag som ger en bred överblick och en uppdatering av byggsektorns avtalssystem.    
 • Peter Thors
  Peter Thors är advokat och delägare i Advokatbyrån Hellgren Linander. Peter har som specialinriktning frågor rörande offentlig upphandling, särskilt avseende entreprenader.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bygg- och entreprenaddagen 2020 – e-kurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bygg- och entreprenaddagen 2020 – e-kurs!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bygg- och entreprenaddagen 2020 – e-kurs från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar