Visa utbildning.se som: Mobil

Bygg- och entreprenaddagen 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår årliga nyhetsdag som behandlar den viktiga juridiken som berör dig som är verksam inom byggbranschen och entreprenadsektorn. Du får en genomgång av reglerna utifrån ett praktiskt perspektiv, information om nyheter och ett fokus på särskilt aktuella frågor.

Livesändning - kurstillfället den 6 maj kommer även att livesändas. Du behöver således inte befinna dig i Stockholm för att vara med på kursen. Läs mer här! Bygg- och entreprenaddagen är en efterfrågad nyhetsdag vid BG Institute sedan flera år tillbaka. Våra två populära föreläsare Bo Linander och Peter Thors ger dig en uppdatering av det senaste inom bygg- och entreprenadsektorn. Under denna nyhetsdag tar de upp det mest aktuella och viktigaste som har skett under det gångna året. Kursinnehållet uppdateras och anpassas i takt med utvecklingen och du kan vara helt säker på att få ta del av de senaste och mest intressanta rättsfallen samt vilka utmaningar vi står inför. På förmiddagen behandlas aktuella frågor om entreprenadjuridik, bland annat följande:
 • Störningar och hinder i entreprenader, frågor om redovisning och bevisbörda utifrån ett aktuellt rättsfall. Krav på underrättelser.
 • Praktisk tillämpning av hävningsreglerna i standardavtalen.
 • Revidering av AB 04, ABT 06 och AMA AF 12.
 • Konsultansvar, genomgång av hovrättsdomar.
 • Ny hovrättsprövning av tvist om enstegstätad tunnputsfasad.
 • Fråga om fel i entreprenad utifrån vad parterna avtalat.
Under eftermiddagen kommer ny rättspraxis från EU-domstolen och svenska förvaltningsdomstolar att gås igenom, bland annat om följande:
 • Skyldigheten för en upphandlande myndighet att i ramavtal precisera den totala kvantiteten som kan komma att bli aktuell samt den upphandlande myndighetens frihet att göra egna bedömningar vid utvärdering av anbud.
 • Tillämpningen av nya regler i 2017 års upphandlingslagar avseende uteslutning av anbudsgivare på grund av avtalsbrott.
 • Möjligheterna att ändra i ingångna avtal.
 • Handläggning vid onormalt låga anbud och möjligheterna att förkasta strategiskt prissatta anbud.

Är kalendern fullbokad hela våren?

I år finns möjlighet att se kursen i efterhand som. Stockholmstillfället den 5 mars spelades in finnas som en e-kurs, på så sätt finns chansen för alla att ta del av årets nyhetsdag. Mer om det här! MÅLGRUPP Bygg- och entreprenaddagen är en bred temadag som passar dig som exempelvis är beställare, entreprenör, konsult, bygg- eller projektledare, inköpare eller besiktningsman. Dagen passar även övriga som arbetar med upphandling och genomförande av anläggningsentreprenader och jurister med inriktning mot entreprenadjuridik.

Föreläsare

 • Bo Linander
  Bo Linander är advokat och delägare i Advokatbyrån Hellgren Linander. Bo Linander är sedan många år specialinriktad på entreprenadrätt, avtalsrätt och konsulträtt och har medverkat i arbetsgruppen som har utarbetat AMA AF 12. Vid BG Institute håller Bo bland annat den populära temadagen "Bygg- och entreprenaddagen" och specialkursen "Entreprenadavtalets svåra frågor". Den förstnämnda är en årligen återkommande nyhetsdag som ger en bred överblick och en uppdatering av byggsektorns avtalssystem.    
 • Peter Thors
  Peter Thors är advokat och delägare i Advokatbyrån Hellgren Linander. Peter har som specialinriktning frågor rörande offentlig upphandling, särskilt avseende entreprenader. Vid BG Institute håller Peter, tillsammans med Bo Linander, kursen "Bygg- och entreprenaddagen", som ger en överblick och en uppdatering av nyheter inom byggsektorns avtalssystem.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bygg- och entreprenaddagen 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bygg- och entreprenaddagen 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar