Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Brottmålsprocessen från tingsrätt till Högsta domstolen

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
17 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-04-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Förhandlingen i domstol kan vara kantad av både materiella och processrättsliga frågeställningar. Olika förutsättningar gäller för varje instans. God kännedom om den materiella rätten är utgångspunkten men kännedom om processrätten är fundamental för framgång.

Många frågor hänger samman och en väl genomförd förhandling vid tingsrätten kan ligga till grund för en framgångsrik utgång i både hovrätt och i Högsta domstolen. Denna tvådagarskurs tar sin utgång i ett fall som behandlas vid tingsrätt, hovrätt och Högsta domstolen. Under processens gång diskuteras både materiella och processuella frågor. Som kursdeltagare får du bland annat mer kunskap om
 •  försvararens arbete under förundersökningen,
 •  processen i varje instans med kopplade materiella och processuella frågor
 •  sakframställning, förhör och plädering,
 •  ansvarsfrihetsgrunder
 •  påföljdsbestämning
 •  frågor om prövningstillstånd
 •  aktuella prejudikatfrågor.
Nedan kursprogram gäller både för dag ett och dag två. Gemensam middag ingår efter dag ett.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Henrik Olsson Lilja
  Henrik Olsson Lilja är advokat på Olsson Lilja Advokater. Han har mångårig erfarenhet som försvarsadvokat, många gånger med fokus på ekobrott. Han har undervisat i juridik på Stockholms universitet och vid IHM Business School, och har vid ett flertal tillfällen anlitats som ordförande och författare till advokatsamfundets remissyttranden. Han har även författat rättsutlåtanden för både företag och myndigheter och bistår för närvarande utredningen om villkorlig frigivning (Ju 2016:09) i egenskap av expert. Henrik har föreläst hos BG Institute under många år och får fantastiskt fina betyg från kursdeltagare. I Henriks senaste kurs Processen i ekobrott fick han snittbetyget 6,9 av 7 möjliga poäng baserat på pedagogik, sakkunskap och relevans.
 • Agneta Bäcklund
  Agneta Bäcklund är Justitieråd och ledamot av Högsta Domstolen sedan 2010. Hon har tidigare varit rättschef, chef för Straffrättsenheten och chef för Åklagarenheten i Justitiedepartementet samt haft offentliga uppdrag som särskild utredare, sakkunnig och expert i flera statliga utredningar. Hon är även medförfattare till Brottsbalken, en kommentar.
 • Niklas Wågnert
  Niklas Wågnert är chefsrådman och har tidigare varit Hovrättsråd samt vice ordförande vid Svea Hovrätt. I vår håller han tillsammans med Henrik Olsson Lilja och Agneta Bäcklund kursen Brottmålsprocessen från tingsrätt till Högsta domstolen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Brottmålsprocessen från tingsrätt till Högsta domstolen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Brottmålsprocessen från tingsrätt till Högsta domstolen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar