Visa utbildning.se som: Mobil

Boutredning, arvskifte och testamentesfrågor 2021

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
17 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-11-09 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
17 900 SEK
2021-11-09

Stockholm
17 900 SEK
2021-11-09

Kursbeskrivning

        

BG Institute har under flera år, i samarbete med Fredric Renström, genomfört en mycket välbesökt och uppskattad tvådagarskurs i arvsrätt som behandlar de mest komplicerade arvsfrågorna.

Livesändning - kurstillfället den 9-10 november kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Läs mer här! Vi har mottagit önskemål att ge denna utbildning på nytt och därför bett Fredric Renström att redogöra för de mycket komplicerade arvsfrågorna som praktiserande stöter på i sin verksamhet. Syftet är att du som deltagare ska få en oerhört bra genomgång avseende flera av de mest svårtillgängliga områdena inom arvsrätten. Förutom att ge en genomgång av de nya avgöranden som meddelats på senare tid behandlar kursen de svåröverskådliga regelsystemen avseende bland annat bestämmelserna i 3 kapitlet Ärvdabalken om sekundosuccession, vederlag, förkovran m.m; 6 kapitlets bestämmelser om förskott samt 7 kapitlets bestämmelser om laglott och det förstärkta laglottsskyddet. Du får även en genomgång av relationen gåva/fordringar/övriga transaktioner i familjerättsliga förhållanden i ljuset av senare års praxis och den nya arvsförordningen. Tillsammans går ni igenom: - vissa huvudregler avseende testamentes upprättande, återkallelse samt tolkningsregler - vissa bestämmelser om dödsboförvaltning framförallt med inriktning på boutredningsmannens och testamentsexekutorns ansvarsområde och befogenheter och om praktiska bodelnings/arvsskiftesfrågor. Undervisningen sker i en slags seminarieform, varvid deltagare har stora möjligheter till att ställa frågor. Som deltagare får du kunskap om: • Sammanfattning av såväl vissa grundläggande bestämmelser i Ärvdabalken som vissa återkommande mer komplicerade frågeställningar inom arvsrätten • Praktiska hanteringslösningar • Utvalda testamentsfrågor • Genomgång av senaste årens avgöranden från Högsta domstolen samt vissa underrättsavgöranden

Målgrupp

Advokater och biträdande jurister på advokatbyråer samt jurister på andra byråer eller banker som arbetar med familjerätt. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.  

Föreläsare

  • Fredric Renström
    Fredric Renström är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Fredric är en av Sveriges främsta advokater inom svensk och internationell familjerätt och en uppskattad föreläsare vid BG Institute. Dessutom föreläser Fredric regelbundet både i Sverige och internationellt. Fredric Renström deltog som expert i införandet av The Maintenance Regulation och The 2007 Hague Protocol och är medlem i International Academy of Matrimonial Lawyers (IAML).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Boutredning, arvskifte och testamentesfrågor 2021, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Boutredning, arvskifte och testamentesfrågor 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Boutredning, arvskifte och testamentesfrågor 2021 från BG Institute, fyll i dina uppgifter: