Visa utbildning.se som: Mobil

Bostadsrättsdagen 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-24 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Denna nyhetsdag tar upp de mest uppmärksammade bostadsrättsliga frågor som kommit upp under det gångna året.

Kursen behandlar aktuella bostadsrättsliga frågor och ämnen såsom bildande och redovisningsregler. Utöver detta är kursdagen en nyhetsdag som för bästa nyhetsvärde kommer att vara kopplad till översiktliga rubriker enligt nedan tills närmare inpå kursdagen, allt för att vi skall kunna få del av den absolut senaste rättsutvecklingen. Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Under Bostadsrättsdagen 2019 behandlades bland annat:
 • Förhandsavtal – rättsläget just nu och den troliga rättsutvecklingen
 • Kapade bostadsrättsföreningar och hur medlemmar kan skyddas
 • Är produktionen av ägarlägenheter bättre för konsumenterna än bostadsrätter?
 • När är ett fel i en bostadsrätt väsentligt?
 • Rättspraxis om hur skötselansvaret fördelas mellan medlem och förening
 • Dessutom om ansvaret för lägenhetsförteckningen och om gränsdragningen mellan äkta och oäkta föreningar
Målgrupper: Advokater och andra jurister med bred fastighetsrättslig praktik, fastighetsmäklare, de som arbetar med mark- och exploatering på kommuner samt kredithandläggare.

Föreläsare

 • Ulf Jensen
  Ulf Jensen, gästprofessor på Chalmers och Högskolan Väst, professor emeritus från Lunds universitet, författare till bland annat Panträtt i fast egendom och 36 lektioner i sakrätt. Ulf leder ett stort antal kurser vid BG Institute, från allmänna nyhetsdagar till specialkurser rörande fastighetsköp, samägande, marksamverkan, servitut och byggprocesser. Ulf har hållit kurser i BG Institutes regi under många år och har utbildat tusentals jurister och "icke-jurister" inom fastighetsbranschen. Han är en mycket uppskattad föreläsare som får höga poäng i våra utvärderingar.  
 • Göran Olsson
  Göran Olsson, tidigare vd för Bostadsrätterna/SBC. Välkänd expert med lång erfarenhet av bostadsrätt, som konsult och som ordförande på föreningsstämmor. Författare till boken Välja bostadsrätt: köpa, bo, sälja.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bostadsrättsdagen 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bostadsrättsdagen 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören