Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Bostadshyra i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-03-24 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Kursen behandlar på ett praktiskt sätt de olika situationer som både hyresvärd och hyresgäst ställs inför under ett hyresförhållande, från avtalets ingående till hyresförhållandets upphörande. Vi kommer behandla villkor för hyresavtal, besittningsskydd, rättigheter och skyldigheter samt uppsägningar.

Livesändning - kurstillfället den 24 mars kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! En vanlig och angelägen fråga är när en brist uppstår i lägenheten och när en hyresvärd är skyldig att åtgärda denna samt utge nedsättning av hyra eller skadestånd. Här får du praktiska exempel på vad som utgör normalt slitage och vad som är att klassa som en brist eller skada. Vi kommer också att gå in på de mer komplexa reglerna kring andrahandsuthyrning, byte och överlåtelse av hyresavtal som ofta leder till en rättslig prövning i hyresnämnden. Under kursen kommer vi även gå igenom användbara rättsfall för att ge en förståelse kring hur domstol och hyresnämnd tillämpar hyreslagen. Efter kursen kommer du som deltagare ha med dig handfasta verktyg som underlättar ditt dagliga arbete inom bostadsfrågor, så som checklistor och processkartor. Du kommer även vara uppdaterad på de nya, skärpta lagreglerna om andrahandsuthyrning som börjar gälla den 1 oktober 2019. Som deltagare får du kunskap om:
 • Hyresavtalets ingående, skillnad mellan tillsvidareavtal och tidsbegränsade avtal samt uppsägning
 • Rättigheter och skyldigheter – lägenhetens skick, hinder och men samt hyresnedsättning
 • Andrahandsuthyrning, byte och överlåtelse av hyresavtalet
 • Den rättsliga processen vid tvist och användbara rättsfall
Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som arbetar med bostadsfrågor i egenskap av exempelvis fastighetsförvaltare, förvaltningsassistenter, uthyrare och hyresadministratörer inom privat och offentlig sektor. Den är även aktuell för dig som handlägger bostadsfrågor inom kommunen. Övrigt: Kursen har en praktisk inriktning på den teoretiska juridiken med inslag av grupparbeten under kursdagen.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Sandra Appelgren
  Anställd på Hyresgästföreningen sedan åtta år. Har tidigare arbetat med juridiska frågor och arbetar nu med hyresförhandlingar. År 2013 mottog Sandra pris som Sveriges bästa kvinna inom kundservice och telefoni.
 • Johan Essén
  Anställd på Hyresgästföreningen sedan fem år. Arbetar som processjurist och utbildar bland annat framtida hyresnämndsledamöter.
 • Emma Bengthsson
  Anställd på Hyresgästföreningen sedan sex år. Sitter även som ledamot i allmänna reklamationsnämnden inom avdelningen bostad.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bostadshyra i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bostadshyra i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar