Visa utbildning.se som: Mobil

Bostadsarrende i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-14 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs om Bostadsarrende i praktiken. Advokat Nils Larsson delar med sig av vad man ska tänka på när man skriver såväl avtal om Bostadsarrende som ändringsavtal och ger svar på andra komplexa frågor.

Kursdagen behandlar arrendeformen Bostadsarrende. Kursdokumentationen består av boken Arrende- och andra nyttjanderättsavtal i praktiken (2018) samt ett bildspel.  Kursen behandlar de särskilda svårigheter som finns med denna arrendeform och gällande rättspraxis redovisas. Som deltagare får du kunskap om:
  • Vad som är Bostadsarrende samt hur dessa avtal avgränsas mot andra avtalsformer
  • Vad som är särskilt att tänka på när man skriver ett avtal om Bostadsarrende och ändringsavtal
  • Hur Bostadsarrendeavtal står sig under avtalstiden då det gäller konkurens med andra upplåtelser i fastigheten, maxtid, avtalsbrott, fastighetsöverlåtelse och exekutiv försäljning
  • Vad det direkta besittningsskyddet innebär och hur uppsägningar och villkorsändringar ska skrivas samt hur besittningsskyddsprocessen ska hanteras. Vilken bevisning fungerar och hur tas den fram.
  • Hur arrendatorernas överlåtelser kan hanteras
Kursmaterial: Boken Arrende- och andra nyttjanderättsavtal i praktiken, 5 uppl. Norstedts juridik. Bildspel som hänvisar till kursbokens avsnitt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Nils Larsson
    Nils Larsson är advokat och verksam vid Nordström Advokater i Uppsala som specialist I fastighetsrätt. Nils bistår ett flertal av landets större fastighetsägare med juridisk rådgivning i rättstvister. Tack vare sin gedigna kunskap inom fastighetsrätt är Nils en uppskattad och ofta anlitad föreläsare vid BG Institute. Nils Larsson är även författare till en serie böcker utgivna av Norstedts Juridik som behandlar rättigheter till fast egendom. Dessa är Fastighetstransaktioner i praktiken (2017), Kommersiella hyres- och arrendeavtal i praktiken (2018), Arrende- och andra nyttjanderättsavtal i praktiken (2018), Jaktarrende (2008), Bostadshyresavtal i praktiken (2018) samt Upplåtelser för ledningar i praktiken (2015)). Nils Larsson medverkar även i förlagets samlingsverk Jordabalken (2015) som författare till JB 7, 12 och 14 kap. samt Jordabalken 7 kap. En kommentar –De allmänna bestämmelserna om nyttjanderätt och servitut m.m.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bostadsarrende i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bostadsarrende i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar