Visa utbildning.se som: Mobil

Börsbrotten – när blir aktiehandel insiderbrott eller marknadsmanipulation?

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-01-15 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en e-kurs inom börsrätt med fokus på börsbrotten. Webbinariet leds av våra populära föreläsare Jonas Myrdal och Jan Leopoldson, båda kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren, Ekobrottsmyndigheten.

Kursen presenterar kortfattat centrala delarna i regelverket om insiderbrotten och marknadsmanipulation och ger konkret vägledning till hur det ska tolkas. Definitionen av insiderinformation gås igenom. Olika typer av manipulation genom handel - såsom Momentum Ignition, Order Book Layering, ”Robot-handel” m m – presenteras. Frågan om hur man får uttrycka sig om aktier på sociala medier utan att det blir marknadsmanipulation gås igenom, liksom den praxis som finns kring detta. Som deltagare får du kunskap om:
  • Hur man bör resonera för att bedöma om en händelse eller omständighet är insiderinformation.
  • När man som insider får handla. Genomgång av praxis.
  • Reglerna om marknadsmanipulation, genom handel och genom informationsgivning/sociala medier, och var gränsen går mellan tillåten och otillåten börshandel.
Målgrupp: Anställda i noterade bolag, i den finansiella sektorn eller i andra miljöer där insiderinformation förekommer, liksom rådgivare till dessa samt andra som behöver ha god kännedom om reglerna runt insiderinformation, t ex jurister och compliance på marknaden och inom myndigheter. Anställda inom compliance/financial crime och marknadsövervakning inom finansiella institut samt finansiella rådgivare och andra yrkeskategorier som hanterar order rörande värdepappershandel. Även de som handlar frekvent med värdepapper. Övrigt: E-kursen är en fristående introduktion till heldagen med samma namn, den 16 februari 2022. Läs mer om heldagen här! E-kursen spelas in den 24 november 2021 och är 90 minuter lång och avslutas med en quiz.

Föreläsare

  • Jonas Myrdal
    Jonas Myrdal, kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren, Ekobrottsmyndigheten. Jonas har mångårig erfarenhet av ämnet, både som åklagare och från compliancearbete i bank och på marknadsplatser.
  • Jan Leopoldson
    Jan Leopoldson, kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren, Ekobrottsmyndigheten. Jan har mångårig erfarenhet av ämnet, både som åklagare och från compliancearbete i bank och på marknadsplatser.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Börsbrotten – när blir aktiehandel insiderbrott eller marknadsmanipulation?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Börsbrotten – när blir aktiehandel insiderbrott eller marknadsmanipulation?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Börsbrotten – när blir aktiehandel insiderbrott eller marknadsmanipulation? från BG Institute, fyll i dina uppgifter: