Visa utbildning.se som: Mobil

Bolagsrättslig nyhetsdag 2021

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-11 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2021-05-11

Stockholm
9 500 SEK
2021-05-11

Kursbeskrivning

        

Två av Sveriges främsta experter inom associationsrätten strålar samman i en bolagsrättslig nyhetsdag som blivit en riktig favorit. Rolf Skog och Carl Svernlöv ger oss uppdateringar av den senaste rättsutvecklingen, kommande lagstiftning och rättspraxis.

Livesändning - kurstillfället den 11 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Under denna återkommande nyhetsdag behandlar föreläsarna både ny och kommande lagstiftning inom associationsrätten samt går i detalj igenom associationsrättslig rättspraxis från de senaste åren. Som kursdeltagare under denna nyhetsdag får du bland annat uppdaterad och ökad kunskap om de pågående utredningarna i ämnet. Du får förståelse vad de kan ha för inverkan på framtida praxis och lagstiftning med särskild fokus på bland annat särskild granskare. Under nyhetsdagen behandlas:
 • Nyheter i aktiebolagslagen 2020
 • Lagen om tillfälliga undantag från bolagsstämmoregler
 • Pågående lagstiftningsarbete
 • Domstolspraxis i urval
 • Aktiemarknadsnämndens praxis i aktiebolagsrättsliga frågor
 • Bolagsstyrningskoden
 • EU:s fortsatta arbete på aktiebolagsrättens område
Målgrupp: Advokater och jurister Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Carl Svernlöv
  Carl Svernlöv, jur.dr, advokat och delägare vid Baker & McKenzie Advokatbyrå där han arbetar med bolagsstyrning, associationsrätt och företagsförvärv. Sedan 2009 är han adjungerad professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Carl har publicerat ett tiotal böcker och över hundrafemtio artiklar om svensk och internationell affärsjuridik. Carl Svernlöv är aktuell med kursen Bolagsrättslig nyhetsdag 2020 tillsammans med Rolf Skog, samt med kursen Företagsöverlåtelser och köpeskillingsreglering tillsammans med Axel Calissendorff.
 • Rolf Skog
  Rolf Skog, ekon. lic. och jur. kand., är expert i bolagsrätt och börsrätt. Han har tidigare varit sekreterare i bland annat Aktiebolagskommittén och senare ansvarat för en rad utredningar inom sina specialområden. Han är vidare direktör i Aktiemarknadsnämnden och adjungerad professor vid Göteborgs universitet. Han är också författare till flera böcker och ett stort antal artiklar i svenska och utländska tidskrifter. Rolf har samarbetat med BG Institute under många år och har utbildat tusentals deltagare i bolagsrättsliga frågor med genomgående höga betyg i kursutvärderingar.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bolagsrättslig nyhetsdag 2021, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bolagsrättslig nyhetsdag 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bolagsrättslig nyhetsdag 2021 från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar