Visa utbildning.se som: Mobil

Bevisbörda och beviskrav i försäkringstvister

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-04-01 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs, Bevisbörda och beviskrav i försäkringstvister. Med föreläsare advokat Bengt Bolin och Maria Sjöborg Wiksten, försäkringsjurist vid Folksam.

Man kommer under kursdagen att metodiskt gå igenom de processrättsliga aspekterna, förberedelser för själva rättegången, vad som gäller generellt för försäkringsbranschen och vad man fokuserar på vid bevisrelaterade bedömningar. Utbildningen kommer till stor del baseras på fallövningar. Som deltagare kommer du att få svar på frågor så som: - Vilka är de vanliga situationerna för försäkringsbolag när det uppkommer tvist; antingen med försäkringstagare, med andra försäkringsbolag (regress mm), eller i ansvarstvister? Varför blir det tvist i dessa situationer, och vilken roll har bevisning i detta skede? - Vilka försäkringar och villkor är de som ofta är föremål för tvist? - Hur förändras försäkringsbolagets roll i förhållande till vilken typ av tvist det rör sig om? - Finns det frågor där försäkringsbolagen avsiktligt gärna förlikas för att man helst inte vill ha ett slutligt rättsligt svar på frågan (för det skulle kunna leda till förluster eller andra komplikationer)? - Finns det några villkor som försäkringsbolag tycker är extra viktiga gentemot försäkringstagare? - Hur tänker försäkringsbolagen när det gäller bedrägerier, och vilken inverkan får det på bevisning i denna typ av mål? - När det uppkommer tvister med försäkringstagare, andra försäkringsbolag, eller i ansvarstvister; vilket är vanligast att tvisten avser – omfattning av villkor, ansvar, orsakssamband eller skadans storlek? Exempel? - Finns det några situationer för försäkringsbolag som är extra besvärliga? Har man i så fall övervägt att skriva om villkoren? - Finns det frågor i de här sammanhangen där försäkringsbolag gemensamt övervägt en hantering (jfr regressöverenskommelsen)? Målgrupp: Advokater och jurister

Föreläsare

  • Bengt Bolin
     Bengt Bolin är ordförande för Lindahls kompetensgrupp för tvistlösning och processer. Han har mångårig erfarenhet av tvistlösningsförhandlingar, rättegångar och skiljeförfaranden. På regelbunden basis skriver han expertkommentarer inom området för Blendow Group. Han är också medlem i vetenskapliga rådet för Stockholm Centre for Commercial Law samt ansvarig utgivare och medförfattare för en bok om kommersiell tvistlösning utgiven 2014 av Lindahls tvistlösningsgrupp i Uppsala. Just nu är Bengt aktuell med kursen Bevisbörda och beviskrav i försäkringstvister.
  • Maria Sjöborg Wiksten
    Maria har arbetat som försäkringsjurist sedan 2009. Hon utbildar dessutom i försäkringsrätt vid Stockholms universitet.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bevisbörda och beviskrav i försäkringstvister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bevisbörda och beviskrav i försäkringstvister!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören