Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Barnet i rättsprocessen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-12 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Stockholm
8 500 SEK
2021-02-12

Kursbeskrivning

        

Under kursen behandlas frågor man som företrädare för ett barn i rättsprocessen kan komma att ställas inför och vad man bör tänka på från förordnande till lagakraftvunnen dom.

Livesändning - kurstillfället den 12 februari kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! I familjerättsliga mål – hur håller man som medlare barnsamtal och hur kan barnperspektivet på annat vis lyftas i medlingen? Relevant praxis och advokatetiska frågor lyfts också. Att företräda barn, som särskild företrädare eller målsägandebiträde, medför särskilda frågeställningar att ta hänsyn till. Vilken information har barnet respektive vårdnadshavaren rätt till? Vilka uppdrag kan man ha parallellt ur advokatetiskt perspektiv? Hur avgränsas uppdraget, t ex i kontakten med föräldrar, polis/åklagare och sociala myndigheter? Hur hanterar man om barnet har särskilda behov? Vilka krav kan man ställa under förundersökningen och vid huvudförhandlingen? Som deltagare får du kunskap om:
  • Skillnaden mellan uppdraget som särskild företrädare och målsägandebiträde för barn
  • Särskilda utmaningar med att företräda barn
  • Hur kan man involvera barn inom ramen för medling i familjerättsliga ärenden
  • Relevant praxis och advokatetiska frågor
Målgrupp: Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister. Under våren 2021 kommer Anna Hellron Wikström även att hålla i kursen Målsägandebiträdet i praktiken. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Anna Hellron Wikström
    Anna Hellron Wikström är advokat och delägare vid Insulander Lindh Advokatbyrå där hon arbetar med familjerätt och brottmål. Hon åtar sig uppdrag som medlare i familjerättsliga mål, som ombud i tvister kring vårdnad, boende och umgänge, målsägandebiträde och särskild företrädare. Hon har stor erfarenhet av parallella processer (brottmål/familjerätt) och av att företräda barn och unga. Anna håller föreläsningar och kurser inom sina fokusområden och har bl.a. föreläst på juristutbildningen på Stockholms Universitet och under Advokatdagarna såväl som för polis och andra yrkesgrupper om sitt arbete som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn, medlare, parallella processer, familjerätt, att företräda personer med psykisk ohälsa, barnkonventionen som lag m.m.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Barnet i rättsprocessen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnet i rättsprocessen från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Barnet i rättsprocessen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar