Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Avtalsdagen 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-12-09 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till Avtalsdagen 2020 – en återkommande nyhetsdag för dig som arbetar med avtal och avtalsrelaterade frågor. Moderator är återigen professor Christina Ramberg.

Livesändning - kurstillfället den 9 december kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen ger deltagarna en koncentrerad uppdatering av nyheter och uppdateringar som hjälper dig i ditt dagliga arbete. Utöver uppdateringen ges även fördjupade kunskaper inom de mest aktuella områdena vid tiden för själva kurstillfället. Det kommer att vara en levande diskussion där Christina Ramberg agerar som moderator tillsammans med ett antal gästföreläsare. Nyhetsdagen behandlar uteslutande avtalsrättsliga frågor och särskilt kommer denna genomgång att ske ur praktikerns synvinkel med genomgång av konsekvenser. Under kursen ges utrymme för diskussion och som deltagare har du möjlighet att utbyta erfarenheter med föreläsare och kollegor. Precis som tidigare år kommer Christina att ha med sig ett antal gästföreläsare. I år är dessa: • Stojan Arnerstål, IP-expert och advokat på Vinge. • Tove Lindgren, doktorand i civilrätt med bakgrund på advokatbyrå och medgrundare till Juridikpodden. • Jessika van der Sluijss, professor i civilrätt vid Stockholm Centre for Commercial Law. Under dagen kommer de bland annat att diskutera aktuella varumärkesavtal, är varumärkesavtal (och andra immaterialrättsavtal) verkligen så speciella som immaterialrätterna vill få oss att tro? Eller är de helt enkelt vanliga avtal som kan hanteras som vilka andra köp- eller hyresavtal som helst? Därutöver behhandlas även 36 § avtalslagen med anledning av HD:s dom från i juli samt NJA 2020 s. 115, De försvunna korna. MÅLGRUPP Advokater och jurister, biträdande jurister, bolagsjurister och andra som arbetar med avtal och avtalsrelaterade frågor.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Christina Ramberg
    Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare. I hennes senaste kurs om "Standardklausuler" (2017-05-17) fick hon som föreläsare snittbetyget 6,78 av 7 möjliga poäng av kursdeltagarna. Kommentarer från kursutvärderingen: " Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på", "Tack Christina för en fantastisk dag!". Christina medverkar även i Blendow Lexnovas nyhetsuppdateringar och skriver ofta krönikor i Dagens Juridik. 2010 blev Christina utsedd till Årets Jurist av juridikstudenter och unga jurister. Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg. Christinas hemsida: www.christinaramberg.se  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalsdagen 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Avtalsdagen 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar