Inga recensioner än

Avancerad lokalhyresjuridik i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs som ger dig som redan har kompetens och erfarenhet i lokalhyresjuridik fördjupade kunskaper i ett antal vanligt förekommande frågor inom den komplexa kommersiella hyresrätten. Föreläsare är advokat Niclas Lifsten som utifrån ett praktiskt perspektiv lär dig identifiera och undvika fallgroparna.

Kursen tar bland annat upp vad som är möjligt att avtala om och hur avtal kan utformas när det gäller hyresgästanpassningar, underhållsskyldighet, ombyggnader under hyrestiden och återställande av lokalen. Vidare behandlas frågor som berör brister i lokalen; när det kan anses föreligga brist i lokalen, vilka påföljder som kan aktualiseras och i vilka fall ansvar kan uppkomma för hyresvärden. Hyresavtal behöver i allmänhet förr eller senare säga upp för villkorsändring eller för avflyttning. Kursen tar upp vad som krävs för att göra en giltig uppsägning inklusive hur uppsägningen ska delges med andra parten. Vidare behandlar kursen reglerna om det indirekta besittningsskyddet och med särskild inriktning på frågor om godtagbarhet av erbjuden ersättningslokal och vad som utgör befogad anledning för att uppsägning säga upp ett hyresavtal. Frågor om skadeståndets beräkning och marknadshyra tas också upp.  Som deltagare får du kunskap om
  • Vad parterna har möjlighet att avtala om gällande ansvar för lokalens skick.
  • När det kan anses föreligga en brist i lokalen, vilka påföljder som kan aktualiseras och under vilka förutsättningar.
  • Vilka krav som uppställs för att genomföra en giltig uppsägning av ett hyresavtal och hur uppsägningen ska delges med andra parten. Vilka risker och fällor finns och vad blir konsekvensen av olika typer av felaktigheter i en uppsägning.
  • Hur hyresgästens indirekta besittningsskydd fungerar, i vilka situationer besittningsskyddet bryts, hur skadestånd till hyresgästen kan beräknas.
Övrigt Ämnesområdena kommer att belysas ur ett praktiskt perspektiv d.v.s. med utgångspunkt i de situationer som ofta uppkommer i realiteten. Målgrupp Kursen riktar sig till jurister och advokater samt till personer som är praktiskt verksamma inom fastighetsbranschen och behöver fördjupade kunskaper i frågor som rör kommersiella lokaler, exempelvis, uthyrare, fastighetsförvaltare, affärsansvariga, fastighetsinvesterare.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

8 september, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Avancerad lokalhyresjuridik i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights