Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arrendedagen 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Arrendedagen är en årlig konceptdag för dig som arbetar med eller berörs av arrenden. Dagen ger dig en bred uppdatering av det senaste inom området.

Livesändning - kurstillfället den 22 oktober kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Arrendedagen 2020 innehåller information om lagstiftningsarbetet samt ny rättspraxis. Temat för år 2019 var ändringsavtal. Alltså avtal om ändring och tillägg under avtalstiden. Alla arrendeformerna behandlas och fallgropar redovisas liksom möjliga praktiska tillvägagångssätt för att hållbart uppnå syftet. Fallgroparna är många och ämnet fortlöpande mycket aktuellt. Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Under Arrendedagen 2019 behandlades bland annat:
 • Nyheter och utveckling inom lagstiftningsarbetet och rättspraxis
 • Hur klassar man avtal till rätt avtalsform?
 • Konkurrerande avtalsformer som inte är arrende, exempelvis anställning
 • Kan delägare till fastighet vara arrendator?
 • Besittningsskyddet för bostadsarrendatorer
 • Hur står sig arrendeavtalet vid en fastighetsöverlåtelse? Vilket ansvar har säljaren gentemot arrendatorn efter överlåtelsen?
 • Fastighetsbildning - vad händer med arrendet?
 • Ansvarar arrendator gentemot jordägaren för att andra använder arrendestället som skrotupplag?
 • Kan jordägaren bli ansvarig enligt miljöbalken för arrendatorns verksamhet?
 • Vad innebär maxtiden för upplåtelse i JB 7:5 vid automatisk förlängning?
 • Jordägarens byggnadsskyldighet i jordbruksarrende; ny rättspraxis
 • Är arrendatorn skyldig att betala för sig om han nyttjar mark utanför arrendeobjektet?
Nils Larssons bok "Arrende- och andra nyttjanderättsavtal i praktiken" ingår som en del av kursmaterialet.

MÅLGRUPP

Kursen passar dig som är advokat eller jurist i kontakt med arrenderätten och dig som arbetar med eller berörs av arrendefrågor i ditt arbete vid exempelvis fastighetsbolag, markägande bolag, kommuner och länsstyrelser.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Nils Larsson
  Nils Larsson är advokat och verksam vid Nordström Advokater i Uppsala som specialist I fastighetsrätt. Nils bistår ett flertal av landets större fastighetsägare med juridisk rådgivning i rättstvister. Tack vare sin gedigna kunskap inom fastighetsrätt är Nils en uppskattad och ofta anlitad föreläsare vid BG Institute. Nils Larsson är även författare till en serie böcker utgivna av Norstedts Juridik som behandlar rättigheter till fast egendom. Dessa är Fastighetstransaktioner i praktiken (2017), Kommersiella hyres- och arrendeavtal i praktiken (2018), Arrende- och andra nyttjanderättsavtal i praktiken (2018), Jaktarrende (2008), Bostadshyresavtal i praktiken (2018) samt Upplåtelser för ledningar i praktiken (2015)). Nils Larsson medverkar även i förlagets samlingsverk Jordabalken (2015) som författare till JB 7, 12 och 14 kap. samt Jordabalken 7 kap. En kommentar –De allmänna bestämmelserna om nyttjanderätt och servitut m.m.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arrendedagen 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arrendedagen 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar