Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetstillstånd – Undvik risker och sanktioner

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-26 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en ny kurs som ger dig kunskap om förhållandet mellan migrationsrätt och arbetsrätt.

Arbetsrätten och migrationsrätten har de senaste åren genomgått stora förändringar inom området arbetstillstånd. Stora krav ställs på arbetsgivarens kontrollansvar för att bekämpa olaglig arbetskraft. Att göra rätt från ansökans början samt kontrollera arbetstagarens rätt att vistas och arbeta i Sverige har i praktiken lagts på arbetsgivaren, som riskerar långtgående sanktioner vid överträdelser. Därför är det avgörande att känna till aktuell lagstiftning, regler och hur man rent praktiskt utför processen på ett korrekt sätt. Syftet med kursen är att lära ut hur arbetsgivare kan minimera risker och sanktioner inom migrationsrättens, arbetsrättens och kollektivavtalens områden gällande den mycket komplexa hanteringen kring arbetstillstånd. Kursen har en praktisk inriktning vilket innebär att den kunskap som föreläsaren förmedlar skapar förutsättningar för kursdeltagarna, som är yrkesverksamma inom sina respektive områden, att fördjupa sitt yrkeskunnande med utgångspunkt i sina praktiska erfarenheter. Kursen behandlar kortfattat bakgrunden till migrationsrätten och förhållandet mellan migrationsrätt och arbetsrätt. Förhållandet mellan uppehållstillstånd och arbetstillstånd behandlas liksom undantagen från kravet på arbetstillstånd. De grundläggande reglerna om arbetstillstånd behandlas ingående: Vilka krav ställs på ett anställningserbjudande? Vad innebär ”bundenheten till en arbetsgivare”? Vilka sanktioner kan drabba en arbetstagare och en arbetsgivare när villkoren inte uppfylls? Som deltagare får du kunskap om:
  • Vilka nationaliteter som behöver arbetstillstånd
  • Vilka kategorier arbetstagare som behöver arbetstillstånd
  • Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter i processen
  • Fackliga yttranden och dess rättsliga status i praxis
  • Asylsökandens möjligheter till att beviljas arbetstillstånd under- och efter asylprocessen
  • Vilka kontrollåtgärder och sanktioner som införts för att motverka missbruk

Målgrupp

HR-chef eller annan roll inom HR, chefer, förhandlare, ombudsman, jurist/advokat eller som i annan roll kommer i kontakt med arbetsrättens område samt representanter för arbetstagare och arbetsgivare m.fl   Föreläsaren är öppen för dynamiska diskussioner och frågeställningar under kursen.

Föreläsare

  • Iman Bayazi
    Jur.kand Iman Bayazi är verksam vid Advokatfirman Zettergren & Lagercrantz och har mer än tio års erfarenhet som jurist vid statliga och privata organ. Han har även arbetat som sakkunnig vid Europaparlamentet och som arbetsrättsjurist hos arbetsgivarorganisationer. Hans huvudsakliga expertis är arbetsrätt med särskild erfarenhet från arbetstillståndsärenden.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetstillstånd – Undvik risker och sanktioner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetstillstånd – Undvik risker och sanktioner!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören