Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsrättsliga nyheter 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-27 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till nyhetsdagen med fokus på nyheter inom det arbetsrättsliga området under ledning av Åsa Erlandsson.

Livesändning - kurstillfället den 27 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen ger dig en överblick av vad som är på gång inom det arbetsrättsliga området, med ett mycket praktiskt perspektiv. Vi pratar om ”hard facts” som nya lagar, regler och rättsfall. Men vi pratar också om trender inom den traditionella arbetsrätten. Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Under nyhetsdagen 2019 behandlades följande:
  • Diverse nyheter, smått och gott som du ska veta för att vara uppdaterad – arbetskraftsinvandring, kompetensutvisningar, introduktionsjobb, arbetsgivarens rehabiliteringsansvar med mera.
  • Lite större nyheter – bland annat den lagen om företagshemligheter och GDPR.
  • Nyheter om skatt för arbetsgivare – förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkring, f-skattesedelns verkningar, beskattning av styrelseuppdrag.
  • Arbetsmiljörättsliga nyheter – ny myndighet för arbetsmiljökunskap, ”Nordkalkdomen”.
  • De viktigaste rättsfallen från Arbetsdomstolen 2019
  • Trenderna på det arbetsrättsliga området – jämställdhetsarbete, gig-ekonomi och kränkande särbehandling.
Målgrupp: Nyhetsdagen vänder sig till advokater, arbetsrättsjurister och andra som arbetar med arbetsrättsliga frågor.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Åsa Erlandsson
    Advokaten Åsa Erlandsson, delägare vid Setterwalls Advokatbyrå, har jobbat med arbetsrätt för arbetsgivare i snart 20 år. Åsa var under flera år också VD för Setterwalls och ägnade mycket tid åt att jobba praktiskt med HR och arbetsrättsliga frågor. Åsas praktik täcker alla delar av arbetsrätten, allt från dagliga frågeställningar om t.ex. arbetsmiljö, anställningsavtal och uppsägningar (inklusive frågor om skydd för arbetsgivarens verksamhet, konkurrensklausuler och sekretess), omstruktureringar och företagsförsäljningar till arbetsrättsliga tvister inför domstol. Ett särskilt intresseområde är diskrimineringsfrågor. Åsa är en flitigt anlitad föreläsare och engagerad debattör inom arbetsrättsliga ämnen. Hon är också styrelseledamot i Sveriges Advokatsamfund och är ledamot i Stockholms Handelskammares fullmäktige.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrättsliga nyheter 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrättsliga nyheter 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar