Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsrättslig nyhetsdag 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-17 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
7 900 SEK
2020-11-17

Malmö
7 900 SEK
2020-11-18

Stockholm
7 900 SEK
2020-11-20

Kursbeskrivning

        

Vår återkommande och uppskattade nyhetsdag för dig som jobbar med HR eller har personalansvar, med ständigt nöjda och återkommande deltagare. BG Institute har privilegiet att som kursledare ha en av de bästa arbetsrättsadvokaterna i Sverige, Åsa Erlandsson, som kommer att uppdatera dig med det senaste inom arbetsrätten.

Livesändning - kurstillfället den 20 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Under dagen får du en bred uppdatering inom arbetsrätten och en särskild fördjupning inom de områden som är mest aktuella. Du får kunskap om den allra senaste lagstiftningen inom arbetsrätten och hur du tillämpar den i ditt arbete. Som deltagare får du kunskap om: Kursen ger dig en överblick av vad som är på gång inom det arbetsrättsliga området, med ett mycket praktiskt perspektiv. Vi pratar om ”hard facts” som nya lagar, regler och rättsfall, t ex.
 • Ändrade regler om åldersavgång i LAS
 • Korttidsarbete
 • Andra corona-relaterade lagliga nyheter
 • Rättsfall om uppsägningstid vid provanställning och vad som gäller vid intermittent anställning (behovsanställning) men t ex också – såklart – när det går och när det inte går att skilja en medarbetare från tjänsten (uppsägning/avsked)
Men vi pratar också om ändringar som är på gång och trender på arbetsmarknaden, t ex.
 • Det här med gradvis återgång till arbete på kontoret. Vad gäller? Vi går igenom frågan med särskilt fokus på arbetsmiljörätten.
 • Vad händer egentligen i LAS-utredningen? Kommer vi få ett generellt undantag för fem personer vid arbetsbristuppsägningar? Kommer begreppet saklig grund försvinna?
 • Hur kommer EU:s arbetsvillkorsdirektiv att implementeras? Måste vi skriva om alla anställningsavtal?
 • Vad innebär förslaget om ökad trygghet för visselblåsare?
Målgrupp: Nyhetsdagen vänder sig till dig som är HR-chef, personalchef eller personalansvarig, förhandlare, ombudsman eller som i annan roll har erfarenhet inom arbetsrättens område

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Åsa Erlandsson
  Advokaten Åsa Erlandsson, delägare vid Setterwalls Advokatbyrå, har jobbat med arbetsrätt för arbetsgivare i snart 20 år. Åsa var under flera år också VD för Setterwalls och ägnade mycket tid åt att jobba praktiskt med HR och arbetsrättsliga frågor. Åsas praktik täcker alla delar av arbetsrätten, allt från dagliga frågeställningar om t.ex. arbetsmiljö, anställningsavtal och uppsägningar (inklusive frågor om skydd för arbetsgivarens verksamhet, konkurrensklausuler och sekretess), omstruktureringar och företagsförsäljningar till arbetsrättsliga tvister inför domstol. Ett särskilt intresseområde är diskrimineringsfrågor. Åsa är en flitigt anlitad föreläsare och engagerad debattör inom arbetsrättsliga ämnen. Hon är också styrelseledamot i Sveriges Advokatsamfund och är ledamot i Stockholms Handelskammares fullmäktige.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrättslig nyhetsdag 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrättslig nyhetsdag 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar