Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrättslig M&A

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Distans, Stockholm

Kursbeskrivning

        

När ett företag genomgår en förvärvsprocess, verksamhetsövergång, sammanslagning eller liknande omorganisation aktualiseras vissa speciella delar inom arbetsrätten. På denna kurs får du med dig konkreta arbetsrättsliga verktyg för flera av de problem som du kan ställas inför i samband med en företagsöverlåtelse.

Livesändning - kurstillfället  den 19 maj 2022 kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Under dagen går vi bl.a. igenom hur man rent praktiskt genomför en arbetsrättslig due diligence, vilka de vanligaste riskerna (findings) är och hur man kan skydda sig mot dem i förvärvs- eller försäljningssituationen. Vi kommer också gå igenom vilka överlåtelser som utgör en sådan övergång av verksamhet som aktualiserar de särskilda arbetsrättsliga skyddsregler som blir tillämpliga vid en verksamhetsövergång och vad dessa skyddsregler innebär. Vi kommer också tala om när förhandlingsskyldighet i samband med en förvärvssituation uppstår och hur man genomför en sådan förhandling. Vi kommer också beröra hur kollektivavtalen påverkas vid ett förvärv. I en förvärvssituation är det många gånger också viktigt att skydda den know-how och de kundrelationer som finns i verksamheten och det kan man bl.a. göra genom att ta in så kallade konkurrens- eller värvningsförbud i anställningsavtal och/eller överlåtelseavtalet. Under dagen kommer vi gå igenom under vilka förutsättningar det är möjligt att ta in sådana klausuler i anställningsavtal och överlåtelseavtal i ljuset av Arbetsdomstolens senaste praxis på området. Dagen avslutas med en genomgång av vilka möjligheter man har att anpassa anställningsavtal och förhandla om befintliga anställningsvillkor i samband med en transaktion. Som deltagare får du kunskap om:
 • hur du genomför en arbetsrättslig due diligence i samband med en förvärvsprocess
 • hur du identifierar och bäst hanterar arbetsrättsliga findings
 • vilka transaktioner som utgör en övergång av verksamhet enligt 6b § LAS
 • vilka skyddsregler som aktualiseras i samband med en verksamhetsövergång
 • kunskap om den senaste praxisen avseende konkurrens- och värvningsförbud, och
 • vilka möjligheter som finns att omförhandla anställningsvillkor i samband med den integrationsprocess som ofta följer efter en förvärvsprocess
Målgrupp: Advokater, jurister och seniora HR-chefer,  styrelsemedlemmar, VD, ekonomichefer som vill vidga sina kunskaper inom de delar av arbetsrätten som aktualiseras i samband med en företagsöverlåtelse, verksamhetsövergång, sammanslagning eller liknande omorganisation. Syfte/mål med utbildningen: Syftet med utbildningen är att du ska känna dig väl förtrogen med hur en due diligence går till, vilka findings du kan ställas inför och hur du kan hantera dem på bästa sätt samt vilka arbetsrättsliga skyddsregler som måste beaktas vid en övergång av verksamhet och vilka möjligheter du har att omreglera befintliga anställningsvillkor liksom att ta in konkurrens- och värvningsförbud i anställningsavtal och överlåtelseavtal.

Föreläsare

 • Cecilia Bergman
  Cecilia Bergman är advokat och ingår i TM & Partners arbetsrättsgrupp. Cecilia rådger såväl svenska som internationella klienter inom ett brett spektra av arbetsrättsliga frågor såsom exempelvis arbetsrättslig M&A, kollektiva och individuella uppsägningar samt rekrytering och uppsägning av ledande befattningshavare.  Därutöver arbetar hon även med bolags- och avtalsrätt.
 • Lisa Ericsson
  Lisa Ericsson är advokat och ingår i TM & Partners arbetsrättsgrupp. Lisa arbetar även med förvärv och transaktioner och arbetsrättslig tvistelösning. Lisa har lång erfarenhet av arbetsrättslig rådgivning både från advokatbyrå och bransch- och arbetsgivarorganisation och rådger såväl svenska som internationella klienter inom ett brett spektra av arbetsrättsliga frågor inklusive arbetsrättslig M&A, övergång av verksamhet, omstruktureringar, uppsägningar av personal, upprättande av anställningsavtal för ledande befattningshavare samt konkurrens- och sekretessfrågor.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrättslig M&A, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrättslig M&A!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsrättslig M&A från BG Institute, fyll i dina uppgifter: