Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrättslig M&A

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-02-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

När ett företag genomgår en förvärvsprocess, sammanslagning, verksamhetsövergång eller liknande omorganisation aktualiseras vissa speciella delar av arbetsrätten. På denna kurs får du med dig konkreta arbetsrättsliga verktyg för flera av de problem som man kan ställas inför i samband med en företagsöverlåtelse.

Under dagen behandlas bland annat vanliga findings vid genomförande av arbetsrättslig due diligence, som till exempel vilka konsekvenser det får om anställningsavtal saknar reglering om immateriella rättigheter eller om det inte finns anställningsavtal alls. Även de skyddsregler som aktualiseras vid en övergång av verksamhet kommer att gås igenom. Därtill berörs anpassning av anställningsvillkor och vilka möjligheter som finns att omförhandla befintliga anställningsvillkor med fokus på gränsdragningen mellan ensidigt utgivna förmåner och kontraktuella rättigheter. För att behålla know-how och personal vid ett företagsförvärv är konkurrensklausuler och värvningsförbud ofta nödvändiga. Under dagen behandlas under vilka förutsättningar dessa får användas mot bakgrund av Arbetsdomstolens senaste praxis. Vidare behandlas hur en arbetsgivare kan utforma ett bra incitamentsprogram som säkerställer långsiktig lojalitet från incitamentsprogrammets deltagare. Som deltagare får du bland annat kunskap om:
  • hur du identifierar och bäst hanterar arbetsrättsliga ”red flags” i samband med en förvärvsprocess
  • arbetsrättsliga verktyg för att uppmuntra och behålla nyckelpersonal i samband med en förvärvsprocess (inklusive grundläggande tips för att lyckas med incitamentsprogram för nyckelanställda)
  • kunskap om vilka möjligheter som finns att omförhandla anställningsvillkor i samband med den integrationsprocess som ofta följer efter en förvärvsprocess
  • kunskap om den senaste praxisen kring konkurrensklausuler, värvningsförbud och lagen om skydd för företagshemligheter
Målgrupp: Advokater, jurister och seniora HR-chefer som vill vidga sina kunskaper inom de delar av arbetsrätten som aktualiseras i samband med en företagsöverlåtelse, fusion eller sammanslagning, verksamhetsövergång eller liknande omorganisation. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan. Se trailer för kursen nedan:

Föreläsare

  • Lisa Ericsson
    Lisa Ericsson är advokat och ingår i Törngren Magnells arbetsrättsgrupp. Lisa arbetar även med förvärv och transaktioner och arbetsrättslig tvistelösning. Lisa har lång erfarenhet av arbetsrättslig rådgivning både från advokatbyrå och bransch- och arbetsgivarorganisation och rådger såväl svenska som internationella klienter inom ett brett spektra av arbetsrättsliga frågor inklusive arbetsrättslig M&A, övergång av verksamhet, omstruktureringar, uppsägningar av personal, upprättande av anställningsavtal för ledande befattningshavare samt konkurrens- och sekretessfrågor.
  • Cecilia Bergman
    Cecilia Bergman är biträdande jurist och ingår i Törngren Magnells arbetsrättsgrupp. Cecilia rådger såväl svenska som internationella klienter inom ett brett spektra av arbetsrättsliga frågor såsom exempelvis arbetsrättslig M&A, kollektiva och individuella uppsägningar samt rekrytering och uppsägning av ledande befattningshavare.  Därutöver arbetar hon även med bolags- och avtalsrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrättslig M&A, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrättslig M&A!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören