Arbetsmiljöfrågor och kränkande särbehandling

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-21 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
8 900 SEK
2023-02-21

Distans
8 900 SEK
2023-02-21

Kursbeskrivning

Arbetsgivare har ett omfattande ansvar för att motverka kränkande särbehandling och trakasserier på arbetsplatsen. Frågorna spänner över flera olika lagar och rättsområden: arbetsmiljö, diskriminering och anställningsskydd.

Kursen ger en genomgång till regelverket kring kränkande särbehandling och trakasserier och arbetsgivarens skyldigheter. Kursen behandlar praktiska problem och fallgropar. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Vad utgör kränkande särbehandling och trakasserier?
  • Vad har arbetsgivare för skyldigheter vid påståenden om kränkande särbehandling och trakasserier?
  • Vad innebär arbetsgivarens utredningsskyldighet och hur genomförs en utredning?
  • Vilka sanktioner riskerar arbetsgivare vid brott mot regelverket
  • Regler om uppsägning och omplacering
Syfte/mål med utbildningen: Kursdeltagare får en introduktion till reglerna om kränkande särbehandling och trakasserier på arbetsplatsen. Målgrupp: Chefer med personalansvar, Advokater, bolagsjurister, HR-experter  eller jurister inom organisationer som arbetar med arbetsrätt.

Kursledare

Clara Görrel, biträdande jurist på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, är specialiserad inom arbetsrätt och arbetar med arbetsrättsliga frågor i ett brett perspektiv. Clara har bland annat erfarenhet av frågor som rör företagshemligheter, arbetsmiljö, verksamhetsövergångar, företagsöverlåtelser, omorganisationer och andra verksamhetsfrågor. Clara arbetar även med arbetsrättsliga processer och skiljeförfaranden.

Tobias Normann, advokat på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, är specialiserad på arbetsrättsliga frågor i ett brett perspektiv. Det kan exempelvis röra sig om arbetsrättsliga frågor som uppstår i samband med omorganisationer, företagsöverlåtelser, verksamhetsövergångar och andra strukturella verksamhetsförändringar. Tobias arbetar även i hög uträckning med processer och skiljeförfaranden inom det arbetsrättsliga området.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöfrågor och kränkande särbehandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljöfrågor och kränkande särbehandling!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljöfrågor och kränkande särbehandling från BG Institute, fyll i dina uppgifter: