Visa utbildning.se som: Mobil
Sök utbildning
Sök arrangör
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Sök utbildning
Sök arrangör
Populära ämnen
Teknik
Ledarskap
Vård
Ekonomi
Arbetsmiljö
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

AMA i praktiken – med fokus på AMA AF och nyheter i de tekniska AMA Anläggning 20 och AMA Hus 21

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-06-30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en ny kurs med fullt fokus på AMA i praktiken under ledning av Viktoria Edelman, specialist inom entreprenadrätt.

Denna e-kurs är en klippt version av kurstillfället som livesändes den 22 februari. Till e-kursen hör ett avslutande quiz genom vilket du får möjlighet att säkerställa din nyvunna kunskap från kursen. E-kursen är tillgänglig till och med den 30 juni 2022. Kursen omfattar en genomgång av AMA-systemet och hur det används för framtagande av förfrågningsunderlag. De regler som gäller för tillämpning och tolkning av projektspecifika Administrativa föreskrifter som tagits fram med AMA AF 12 som underlag gås igenom liksom de regler som gäller för framtagande av tekniska beskrivningar med hjälp av AMA Anläggning och AMA Hus. De berörda bestämmelserna i standardavtalen AB 04 och ABT 06 gås igenom liksom berörda bestämmelser i upphandlingslagarna. Som deltagare får du kunskap om:
  • Bakgrunden till AMA-systemet och administrativa AMA och tekniska AMA.
  • Tillämpningsföreskrifter och tolkningsregler för AMA AF och de tekniska AMA.
  • Hur AMA AF, AMA Anläggning 20 och AMA Hus 21 är uppbyggda.
E-kursens upplägg:
  • Pass I Allmänt om förfrågningsunderlag. Bakgrunden till AMA-systemet och AMA AF och de tekniska AMA AMA Anläggning och AMA Hus. Entreprenadjuridiskt perspektiv på beskrivningens roll i handlingarna och samspelet mellan olika handlingar och jämförelse med bestämmelser i standardavtalen AB 04/ABT 06 samt LOU/LUF
  • Pass II Strukturen i AMA AF, AMA Anläggning och AMA Hus. Reglerna för samband mellan administrativa föreskrifter och AMA AF 12. Regler för samband mellan tekniska beskrivningar och tekniska AMA.
  • Pass III Upprättande av administrativa föreskrifter och tekniska beskrivningar. Genomgång av AMA AF 12, AMA Anläggning och AMA Hus med exempel.
  • Pass IV Övergripande orientering avseende övriga administrativa AMA bl.a. AMA AF Köp 08 och AMA AF Konsult 10
Målgrupp: De som arbetar med eller är ansvariga för att ta fram förfrågningsunderlag och upphandlingsdokument som önskar få bättre kunskaper i vilka krav som ställs på förfrågningsunderlag utifrån byggbranschens standardavtal och administrativa och tekniska AMA.

Föreläsare

  • Viktoria Edelman
    Viktoria Edelman är specialist inom bland annat entreprenad- och konsulträtt, offentlig upphandling samt skadestånds-  och försäkringsrätt. Viktoria är advokat och verksam vid AG Advokat sedan 2001. Tidigare erfarenheter är bland annat domarutbildning vid Svea Hovrätt och Sollentuna tingsrätt. Vid BG Institute leder Viktoria en kurs i AMA AF 12.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om AMA i praktiken – med fokus på AMA AF och nyheter i de tekniska AMA Anläggning 20 och AMA Hus 21, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera AMA i praktiken – med fokus på AMA AF och nyheter i de tekniska AMA Anläggning 20 och AMA Hus 21!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen AMA i praktiken – med fokus på AMA AF och nyheter i de tekniska AMA Anläggning 20 och AMA Hus 21 från BG Institute, fyll i dina uppgifter: