Visa utbildning.se som: Mobil

Allt du behöver veta om ÄTA-arbeten för dig inom bygg-, anläggnings och installationsbranschen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 480 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-01-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

För dig inom bygg-, anläggning och installationsbranschen som kommer i kontakt med ÄTA-arbeten erbjuder BG Institute en fördjupande kurs med fokus på ÄTA-tvister.

Av de tvister som förekommer inom bygg-, anläggnings- och installationsbranschen, i olika avtalsled, är det två typtvister som är i särklass vanligast - ÄTA-tvister (i vid mening, rätteligen regleringar av ersättning och tid av olika slag), respektive tvister om ansvar för fel, förseningar, följdskador och annat. Denna kurs har sitt huvudfokus mot ÄTA-tvister, där mycket kan vinnas och sparas genom fullgoda insikter om innehållet i standardbestämmelserna när det gäller ÄTA-frågor. Detta sönderfaller sedan bland annat i frågor vad som rätteligen utgör ÄTA och andra regleringar, om vad parterna har att iaktta när det gäller den administrativa hanteringen och hur ersättningen ska beräknas och underbyggas.  

 MÅLGRUPP

Beställare, konsulter, entreprenörer och underentreprenader inom bygg- och entreprenadbranschen och inom alla verksamheter   Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Föreläsare

  • Rolf Andersson
    Advokat Rolf Andersson från AG Advokat har- efter tjänstgöring i tingsrätt och hovrätt samt arbete under ett antal år som branschjurist på SBEF, Svenska Byggnadsentreprenörföreningen, numera Sveriges Byggindustrier - sedan 1983 i advokatverksamhet arbetat med specialinriktning på entreprenad- och konsulträtten med tillhörande försäkringsfrågor. Rolf har genom åren varit ombud för bland annat beställare och entreprenörer samt varit partsutsedd ledamot eller ordförande i överbesiktningsnämnder och skiljenämnder. År 2016 blev han utnämnd som Leading Individual av The Legal 500. Han är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos BG Institute, där bland annat hans kurs Skadestånd och försäkringsfrågor inom bygg, anläggning och installation – för advokater och jurister blivit utnämnd som "Best of the best" med rakt igenom höga betyg från kursdeltagare.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allt du behöver veta om ÄTA-arbeten för dig inom bygg-, anläggnings och installationsbranschen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allt du behöver veta om ÄTA-arbeten för dig inom bygg-, anläggnings och installationsbranschen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören