Visa utbildning.se som: Mobil

Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-04-05 - Göteborg
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-05-13

Göteborg
8 900 SEK
2022-04-05

Malmö
8 900 SEK
2022-04-20

Stockholm
8 900 SEK
2022-05-13

Kursbeskrivning

        

Välkommen till denna kurs som ger en djupgående genomgång av straffrättens allmänna del – med särskilt fokus på brottsbegreppet samt på täckningsprincipen, uppsåt, försök till brott, nödvärn och social adekvans. Föreläsare är Catharina Månsson som tillsammans med Martin Borgeke gav ut boken Studier rörande allmän straffrättspraxis m.m. våren 2019.

Livesändning - kurstillfället den 13 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursen innehåller en grundlig beskrivning av strukturen i den centrala delen av den allmänna straffrätten och en fördjupning i de frågor som oftast kommer upp under en rättegång. Utöver de områden som har nämnts behandlas förberedelse till brott, tillbakaträdande och viktiga medverkansfrågor, bl.a. medgärningsmannaskap. Beslutsmodeller och tankescheman av olika slag diskuteras. Kursen syftar till att förbättra förmågan att praktiskt hantera regelsystemet, vilket har betydelse bland annat vid försvar av tilltalade. Som deltagare får du:
  • En gedigen och fördjupad kunskap om straffrättens allmänna del
  • Verktyg för att processa på ett riktigt och trovärdigt sätt
  • Redskap för god argumentation rörande straffrättens centrala delar
  • Ökad förmåga att se eventuella svagheter i domstolarnas domskäl
  • En bra grund för formulering av överklagande till hovrätt och till Högsta domstolen
Målgrupp: Främst advokater som arbetar som försvarare, men även domare och åklagare Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Föreläsare

  • Catharina Månsson
    Catharina Månsson är hovrättsråd i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Dessförinnan har hon varit rådman i tingsrätt. Hon är huvudförfattare till boken ”Studier rörande påföljdspraxis m.m.” och medförfattare till ”Studier rörande allmän straffrättspraxis m.m.”. Hon har mångårig erfarenhet som föreläsare inom straffrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs från BG Institute, fyll i dina uppgifter: