Visa utbildning.se som: Mobil

Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-04 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-04  
8 900 SEK
Göteborg
2020-03-05  
8 900 SEK
Malmö
2020-03-19  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs som ger en djupgående genomgång av straffrättens allmänna del – med särskilt fokus på brottsbegreppet samt på täckningsprincipen, uppsåt, försök till brott, nödvärn och social adekvans. Föreläsare är Catharina Månsson och Martin Borgeke som våren 2019 tillsammans har gett ut boken Studier rörande allmän straffrättspraxis m.m.

Kursen innehåller en grundlig beskrivning av strukturen i den centrala delen av den allmänna straffrätten och en fördjupning i de frågor som oftast kommer upp under en rättegång. Utöver de områden som har nämnts behandlas förberedelse till brott, tillbakaträdande och viktiga medverkansfrågor, bl.a. medgärningsmannaskap. Beslutsmodeller och tankescheman av olika slag diskuteras. Kursen syftar till att förbättra förmågan att praktiskt hantera regelsystemet, vilket har betydelse bland annat vid försvar av tilltalade. Som deltagare får du:
 • En gedigen och fördjupad kunskap om straffrättens allmänna del
 • Verktyg för att processa på ett riktigt och trovärdigt sätt
 • Redskap för god argumentation rörande straffrättens centrala delar
 • Ökad förmåga att se eventuella svagheter i domstolarnas domskäl
 • En bra grund för formulering av överklagande till hovrätt och till Högsta domstolen
Målgrupp: Främst advokater som arbetar som försvarare, men även domare och åklagare

Föreläsare

 • Catharina Månsson
  Catharina Månsson, hovrättsråd i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Dessförinnan har hon varit rådman i tingsrätt. Hon är medförfattare till ”Studier rörande påföljdspraxis m.m.” (6 uppl. 2018). Hon har varit sekreterare i 2008 års sexualbrottsutredning och undervisat i straffrätt vid Domstolsakademin
 • Martin Borgeke
  Martin Borgeke, före detta justitieråd och ledamot av Högsta domstolen, är expert inom straffrätt. Martin Borgeke har föreläst hos BG Institute under många år och får ständigt höga betyg från utvärderingar. Martin är författare till boken Att bestämma påföljd för brott (3 uppl. 2016) , huvudförfattare till boken Studier rörande påföljdspraxis m.m. (6 uppl. 2018), samt författare och medförfattare till ett flertal uppsatser i främst straffrättsliga ämnen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allmän straffrätt för försvarare – en fördjupningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören