Visa utbildning.se som: Mobil

Aktuell transaktionsrelaterad fastighets- och miljörätt

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-17 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-17  
8 900 SEK
Göteborg
2020-04-16  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Välkommen på en kurs om hur man gör en fastighetstransaktion på ett ”säkert” sätt, det vill säga både på rätt sätt och på ett riskminimerande sätt.

Detta involverar så klart en förståelse för det övergripande inom transaktions- och fastighetsjuridiken. Men det finns skäl att särskilt fokusera på miljöfrågan; kostnaderna för miljörisker, såsom exempel för sanering av förorenad mark är ofta är väldigt stora. Genom denna kurs får du en inblick i vilka risker som finns och hur man går tillväga för att identifiera och hantera dessa risker, så att man på så vis kan fatta välgrundade beslut och kalkylerade risker, vilket i sin tur innebär att man i större utsträckning kan undvika obehagliga överraskningar och göra bättre affärer. Till det kommer momentet med genomgång av praxis. Även om transaktionsjuridik ofta är rätt självgående från tvingande lagstiftning och praxis så finns det en påverkan och – inte minst – ett behov av att hålla sig à jour. Kursen kommer att fokusera på aktuella frågeställningar inom det fastighets- och miljörättsliga fältet. Tanken är att tonvikten kommer att ligga på frågor som har bäring på fastighetstransaktioner, men även andra aktuella frågeställningar för den som äger fastigheter kommer att beröras. Föreläsarna kommer därtill dela med sig av flödesschema över markföroreningsansvaret, checklista över transaktionsrisker samt rättsfallsförteckning. Som deltagare får du kunskap om:
 • Aktuella rättsfall från (främst) Högsta domstolen
 • Förorenad mark i bland annat transaktioner, ansvarsfrågor och olika förvärvsformer
 • Transaktionsprocessens grunder
 • Trender på transaktionsmarknaden
Målgrupp: Målgruppen är framförallt fastighetsbolag med förvärvs- eller exploateringsplaner, bolag i eller nära (entreprenörer exempelvis) fastighetsbranschen som vill öka sin kunskap om förvärv och fastighetsanknuten miljörätt samt andra som kan ha ett intresse av att på ett juridiskt sätt bedöma kunna bedöma risker i fastighetstransaktioner (banker, mäklare utan juristexamen med flera).

Föreläsare

 • Girion Blomdahl
  Advokat vid Setterwalls advokatbyrå samt doktorand, advokatbyrå 2005-2011 samt sedan 2015, rådman 2011-2015, lärare Stockholms universitet sedan 2008, doktorand Stockholms universitet sedan 2018
 • Tove Skärblom
  Advokat vid Setterwalls advokatbyrå, styrelseledamot i riksstyrelsen för Nätverket Renare mark
 • Magnus Steninger
  Advokat vid Setterwalls advokatbyrå

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktuell transaktionsrelaterad fastighets- och miljörätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktuell transaktionsrelaterad fastighets- och miljörätt!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören