Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Värme och ventilationsteknik – Påbyggnadskurs VVS

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
3 dagar
18 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-24 - Malmö
Öppen utbildning
   
Malmö

Kursbeskrivning

För att kunna fatta korrekta beslut i driftsfrågor så måste du ha god kunskap då du  kontrollerar fastigheternas anläggningar. När du förstår hur systemen är tänkta att fungera så kan du själv avgöra vilka insatser som behövs för att optimera driften. Ett annat syfte med kursen är att få insikt om vilka krav som är relevanta att ställa vid upphandling av serviceavtal på värme och ventilationsanläggningar.

  • Systemförståelse inkluderande ritningsläsning
  • Allmänt om luft och vattentransporter i rör- och ventilationsanläggningar.
  • Djupare förståelse i Regelverk, BBR AFS.
  • Djupare förståelse i inomhusklimat och vilka faktorer som påverkar.
  • Shuntgrupper funktion och kopplingsprinciper
  • Pumpar och fläktar.
  • Styr & Regler
  • Komfortkyla, avfuktning, fukttransporter
  • Energibesparing, möjligheter och fallgropar

 

Kursen delas upp i en teoretisk del och en praktisk del. I den teoretiska delen behandlar vi frågor inom området ventilations- och värmesystemens uppbyggnad och dess funktion i fastigheters drift. I den praktiska delen besöker vi en byggnad och pekar på produkter och beskriver funktion samt intervall för drift & underhåll. Vi lär oss att använda mätinstrument på den utrustning vi behandlat tidigare och utifrån mätresultaten sammanställer vi funktion och redovisar resultatet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Husvärdar, kvartersvärdar, förvaltare och fastighetstekniker.

Kursens mål

Att du med egen kunskap ska kunna kontrollera anläggningar och fatta korrekta beslut i driftsfrågor. Med god kunskap om hur systemen är tänkta att fungera så kan du själv avgöra vilka insatser som behövs för att optimera driften. Ett annat syfte med kursen är att få insikt om vilka krav som är relevanta att ställa vid upphandling av serviceavtal på värme och ventilationsanläggningar.

Investering

18400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Värme och ventilationsteknik – Påbyggnadskurs VVS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Värme och ventilationsteknik – Påbyggnadskurs VVS!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer

Liknande utbildningar