Visa utbildning.se som: Mobil

Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad Byggprojektledare

– Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare, berättar Ia Odell Balkeståhl.

Ia Odell Balkeståhl arbetar som projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Vilka är Bällstaudde Projektutveckling?

Ia Odell Balkeståhl– Vi är ett litet familjeföretag som projektutvecklar och bygger LSS gruppbostäder för personer med funktionsnedsättning och särskilda behov. Vi har hög focus på att skapa en autismvänlig inredning och miljö. Vi siktar på att certifiera våra hus för Miljöbyggnad Silver, Swedish Green Building Council.

Varför valde du att gå utbildningen?

– Jag hade helt enkelt aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått den här utbildningen.

Då jag nyligen lämnat IT-branschen var jag tveksam till om jag skulle kunna ta till mig innehållet på kursen. Men chansade och tyckte att utbildningen var helt perfekt.

Hur hörde du talas om utbildningen?

– Jag sökte på nätet efter ”projektledning inom bygg”. Det var även så jag hittade ”Byggprocessen – så fungerar den” som jag gick tidigare. Det finns ju ett antal olika utbildningar, men det här var den som kändes mest gedigen och övergripande.

Hur upplevde du utbildningen?

– Jag hade inte jobbat inom bygg eller projektledning på det här sättet tidigare, så för mig var i princip allt väldigt intressant och kändes relevant. Inte minst upplägget med att ha undervisningen i olika block där man ses 1-2 dagar per tillfälle över en längre tid. Bra föreläsare, de visade på många konkreta och användbara vardagsexempel, som hur ett projekteringsmöte fungerar. Innehållet var bra avvägt med lite av allt. Och så är det förstås den sociala biten runt omkring – den ska man inte underskatta!

– Jag skulle vilja gå kursen en gång till för att få höra allt igen med den kunskapen jag har nu. Jag är säker på att jag skulle ta till mig andra delar av utbildningen som jag kanske inte hängde med på första gången.

– Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen och jag tror att man har bra nytta av den även om man har jobbat ett tag. Det är ju en investering, men för mig var det så värt det! Jag hade inte fått ihop min vardag och jobbat i de projekt som jag gör nu om inte jag hade gått den.

Har du något konkret exempel på när utbildningen har hjälpt dig i din roll?

– En bra sak jag lärde mig var hur man kommunicerar som ledare. Och vardagstipsen förstås, som till exempel hur man gör alla ”alerta” på de projektmöten man har. Folk ska ju vilja gå på dina möten!

Vad är ditt nästa steg i din kompetensutveckling?

– Jag skulle vilja fördjupa mig inom flera områden. Mitt nästa steg är att gå BFAB:s kurs Entreprenadjuridik.Läs mer om BFAB (STF)

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med BFAB (STF) och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!