Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk juridik inom bostadsförvaltning

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-16 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2019-10-16  
6 900 SEK
Stockholm
2019-10-22  
6 900 SEK
Malmö
2019-11-12  
6 900 SEK

Kursbeskrivning

Ett stort antal lagar och förordningar reglerar kontakten mellan bostadsföretaget och hyresgästerna. Den här kursen är en översiktlig genomgång av de juridiska regler som gäller i den vardagliga kontakten mellan fastighetspersonal och hyresgäster. Under kursens gång ges många tillfällen till att ställa frågor och diskutera olika situationer som uppstår i vardagsarbetet. Många exempel på hur olika situationer har lösts i verkligheten ges också. Därutöver förekommer flera lärorika grupparbeten.

  • Rätt till tillträde till lägenhet. När har fastighetspersonalen rätt att ta sig in i lägenheten utan tillstånd från hyresgästen?
  • Vad gäller när hyrestiden löpt ut
  • Övergiven lägenhet och övergivet gods
  • Fastighetsägarens ansvar för skötsel och underhåll
  • Parkeringsfrågor
  • Hyresgästens förvaring av cyklar, barnvagnar och rullatorer etc.
  • Fastighetsägarens ansvar för säkerhet i trapphus

Målgrupp

Alla medarbetare som har hyresgästkontakter t.ex. fastighetsvärdar, förvaltningsassistenter, kundvärdar, ombyggnadskoordinatorer, fastighetsskötare m.fl. Den här kursen är för dig som antingen är ny i fastighetsbranschen eller för dig som vill uppdatera dig kring hur juridiken reglerar den vardagliga kontakten mellan hyresvärd/fastighetspersonal och hyresgäst.

Kursens mål

Efter kursen vet du vilka rättigheter och skyldigheter hyresvärden och hyresgästen har gentemot varandra. Du vet hur du som representant för hyresvärden får agera i olika situationer och vilka lagar ni kan åberopa för genomförandet.

Investering

6900 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk juridik inom bostadsförvaltning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

BFAB (Bygg- och Fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB) har framgångsrikt utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetssektorn sedan 1985. Vi erbjuder kurstitlar inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering, projektledning och ledarskap. Sedan 1 juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Praktisk juridik inom bostadsförvaltning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer