Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk juridik för fastighetsvärdar

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-04-02 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

Ett stort antal lagar och förordningar reglerar kontakten mellan bostadsföretaget och hyresgästerna. Den här kursen är en översiktlig genomgång av de juridiska regler som gäller i den vardagliga kontakten mellan fastighetspersonal och hyresgäster. Under kursens gång ges många tillfällen till att ställa frågor och diskutera olika situationer som uppstår i vardagsarbetet. Många exempel på hur olika situationer har lösts i verkligheten ges också. Därutöver förekommer flera lärorika grupparbeten.

  • Rätt till tillträde till lägenhet. När har fastighetspersonalen rätt att ta sig in i lägenheten utan tillstånd från hyresgästen?
  • Vad gäller när hyrestiden löpt ut
  • Övergiven lägenhet och övergivet gods
  • Fastighetsägarens ansvar för skötsel och underhåll
  • Parkeringsfrågor
  • Hyresgästens förvaring av cyklar, barnvagnar och rullatorer etc.
  • Fastighetsägarens ansvar för säkerhet i trapphus

Målgrupp

Fastighetsvärdar, bovärdar, vaktmästare, fastighetsskötare m.fl. En kurs för alla nya medarbetare och för dig som behöver uppdatera dina kunskaper kring regelverket.

Kursens mål

Efter kursen vet du vilka rättigheter och skyldigheter hyresvärden och hyresgästen har gentemot varandra. Du vet hur ni som hyresvärd får agera i olika situationer och vilka lagar ni kan åberopa för genomförandet.

Investering

6900 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk juridik för fastighetsvärdar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

BFAB erbjuder vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. BFAB är ett dotterbolag till STF Ingenjörsutbildning och ingår i Fasticon-koncernen....


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Praktisk juridik för fastighetsvärdar!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer