Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad fastighetsförvaltare enligt Faval

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
12 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-20 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Som fastighetsförvaltare har du övergripande ansvar för en eller flera fastigheter. Jobbet handlar om att utveckla, bevara och förbättra fastigheterna. Det är du som ser till att kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas som tänkt.

Här kan du validera dina kunskaper enligt Faval och vid godkänd validering får du ett certifikat utfärdat av Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd. Du blir därmed Certifierad fastighetsförvaltare enligt Faval.

Utvecklingen av validering mot fastighetsförvaltare har gjorts i samarbete med Aff Forum.

Denna kurs motsvarar validering mot kompetensbevis hos ackrediterat testcenter enligt Favals egna definition.

 

I validering mot kompetensbevis för yrkesrollen fastighetsförvaltare är teoriprovet i FAVAL datorbaserat och består av 8 ämnesområden. Frågorna är flervalsfrågor.

1. Process
Fastighetskunskap, strategier för fastighetsföretagandet, förvaltningsprocessen och ledningssystem.

2. Teknik
Kunskap om fastigheter och byggnader. Lokalanpassning, grundläggande funktionskrav och tolkning av ritningar.

3. Ekonomi
Grundläggande kunskap om redovisning och räkenskapsanalys.
Fastighetsekonomi och affärsmannaskap.

4. Miljö
Ekologiska grundprinciper, förståelse för byggnaders och verksamheters miljöpåverkan samt färdighet i energieffektivisering.

5. Juridik
Kunskaper om jordabalken, avtalsjuridik, plan- och bygglagen ingår liksom lagen om offentlig upphandling. Förståelse och färdighet i tillämpning av den viktigaste lagstiftningen.

6. IT
Förståelse och färdighet med att hantera hård- och mjukvara samt hur IT som verktyg utnyttjas på bästa sätt.

7. Kommunikation
Kunskaper om olika ledarskapsteorier, vetenskapliga metoder och projektledning ingår i detta kunskapsområde. Kunskap om etiska regler för fastighetsförvaltare ingår också.

8. Omvärld
Omvärldskunskap och förståelse för omvärldens utveckling samt de faktorer som påverkar den, har stor betydelse för att kunna fatta kloka beslut när det gäller fastighetsföretagandet. Även samhällsekonomiska frågor, marknadsanalyser samt olika mål med fastighetsägandet ingår.

Vid validering mot kompetensbevis görs förutom det teoretiska provet en skriftlig fördjupningsfråga samt en personlig presentation

För att bli certifierad och få ett utfärdat certifikat krävs att du får godkänt på både det teoretiska provet samt på fördjupningsuppgifterna.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Fastighetsförvaltare, förvaltarassistent, kundförvaltare m.fl.

Kursens mål

Att testa dina kunskaper och bli certifierad fastighetsförvaltare enligt FAVAL. Vid godkänd validering erhålls nedan certifikat.

Investering

12500 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad fastighetsförvaltare enligt Faval, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad fastighetsförvaltare enligt Faval!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad fastighetsförvaltare enligt Faval från BFAB (STF), fyll i dina uppgifter:

Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer

Liknande utbildningar