Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

BIM i projekt

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
2 dagar
14 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kursen BIM i projekt följer byggprocessen från tidiga skeden till produktion och ger dig en plattform för att arbeta i BIM-projekt. En rätt hanterad övergång till BIM ger effekter på allt från arbetssätt, organisation och tidplan till ekonomi och juridik i alla skeden. Efter kursen har du en tydligare bild av möjligheterna med BIM och hur du ska kravställa för att få ut bästa effekt av en övergång till BIM. Kursen varvar teori med konkreta exempel och övningar från bygg- och anläggningsbranschen som är utformade så att du kan ta med dig erfarenheterna in i dina egna projekt.

  • Vad kan man använda BIM till? 
  • Varför BIM? – Syfte och behov
  • Att sätta mål
  • Juridik
  • Roller – Ansvar och gränsdragning mot övriga i projektet. Hur ser det ut idag på marknaden?
  • Förutsättningar – Befintligt underlag, riktlinjer, organisation
  • Styrning
  • Hjälpmedel

BIM (ByggnadsInformationsModellering) är en teknisk revolution som snabbt fått genomslag inom bygg-, fastighets- och anläggningsbranschen. I första hand är BIM ett sätt att samordna information i 3D-modeller. Men för att informationen ska komma till nytta behöver du en utarbetad strategi och tydliga arbetssätt för projektets genomförande. Först då blir BIM ett redskap för att uppnå uppställda mål. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

för dig som arbetar inom bygg- eller anläggningsbranschen som projektingenjörer, projektörer, projektledare, projektinköpare eller projekteringsledare. Du har redan stött på BIM sedan tidigare, och vill utveckla din kompetens för att kunna vara en aktiv del i tillämpningarna av BIM och/eller styrningen av BIM i projekt. Kursen är också intressant för dig som vill få inspiration kring hur BIM används idag i de olika skedena av ett projekt.

Kursens mål

är att du ska få insikt kring hur man jobbar med BIM, och olika möjliga tillämpningar av BIM, under ett projekts alla faser, från tidigt skede till produktion. Du ska bland annat få kännedom om vilka förutsättningar som är viktiga, hur arbetssätten ser ut och hur du praktiskt kan tillämpa dagens befintliga metoder i ett BIM-projekt.

Investering

14800 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BIM i projekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera BIM i projekt!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer

Liknande utbildningar