Visa utbildning.se som: Mobil

Att skriva ett Business Case - Att leda en affär i bevis

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
7 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-21 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Ett väl underbyggt och genomarbetat business case stärker dina kort i beslutssituationer som har kopplingar till strategi, ekonomi och verksamhetsutveckling. Med den här kursen blir du bättre på att ta fram ett strukturerat beslutsunderlag för ledningsgruppen, så att ni kan fatta rätt strategiska beslut. Ett rätt utformat business case ger dig underlagen till både varför och hur ett projekt, en investering eller annan förändring bör genomföras. Du lär dig vilken struktur som hjälper dig att presentera dina case på bästa sätt.

  • Identifiera beslutsfrågan
  • Bakgrunds- och nulägesbeskrivning
  • Analys och slutsatser
  • Jämföra handlingsalternativ och möjliga lösningar
  • Argumentera och bevisa affärsnyttan
  • Investeringskalkylering med kassaflödes- och resultatkalkyl
  • Riskanalys
  • Presentation av Business case

Målgrupp

Kursen passar dig som behöver få en beslutsfattares stöd för att genomföra en investering eller annan utvecklingssatsning.

Kursens mål

Att stärka din förmåga att skapa affärsmässigt väl underbyggda beslutsunderlag för en investering eller annan utvecklingssatsning.

Investering

7800 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att skriva ett Business Case - Att leda en affär i bevis, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att skriva ett Business Case - Att leda en affär i bevis!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer