Inga recensioner än

Hjärntillskott - Executive day 2023

Bestseller, i Göteborg (+2 orter)
Längd
7 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
7 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Hjärntillskott Executive Day 2023

Den improviserade vägen till framgång

Peter Hinssen
The never normal

Peter är en av Europas mest kunniga inom teknikens inverkan på vårt samhälle. Han har fokus på konsumentens antagande av teknik, om effekterna av det nätverksanslutna digitala samhället och om anpassningen mellan verksamhet och IT.

Han har själv flera framgångsrika startups bakom sig, till exempel är han en av grundarna av Across Group och styrelseordförande i Across teknik. Dessutom är han för närvarande involverad som coach för chefer för att utveckla perspektiv på framtiden och hur man kan driva innovation. Peter har skrivit flera bästsäljande böcker där den röda tråden är vikten i att följa med i de digitala trenderna och hur du kan göra detta. Hinssen gästade Hjärntillskott 2018 och gjorde där ett mycket uppskattat föredrag kring sin fjärde bok The Day After Tomorrow.

I sin nya föreläsning kommer han prata om sin senaste bok
The Phoenix and the Unicorn - hur du som företag måste tänka över hur ni kan förnya er på ett helt nytt sätt. Peter är en mycket frekvent anlitad föreläsare och har jobbat för, bland andra, Google, Microsoft, Apple och SAS. Han sitter även med i ett antal styrelser som rådgivare inom innovation och teknik. Ledarskap, radikal innovation samt kunskap om hur digitaliseringen kommer påverka samhället och företagsvärlden är viktiga ämnen som Peter delar med sig av.

Erik Fernholm
Världen är ny – är ditt tänk detsamma?

En akademisk bakgrund inom neuro-, motivations- och lyckoforskning i kombination med en unik engagerande talarstil har på rekordtid gjort Erik till en av landets mest eftertraktade talare.

Världen har förändrats radikalt de senaste 30 åren men vi har inte hängt med. Gamla organisationsstrukturer, synen på ledarskap och skolsystemet lämnar endast 16% av svenskarna engagerade i sitt arbete och en miljökris i sitt spår.

I en sammankopplad, komplex och accelererande värld är spelplanen förändrad: Överblick och kontroll är omöjligt, värderingar och självförverkligade centralt och självledarskap en överlevnadsfråga.

En hållbar framtid är byggd kring vad människan behöver
– inte endast vad hon vill. Skapad från inre drivkrafter istället för yttre belöningar. Med värdeskapande i spetsen istället för kortsiktig avkastning.

Eriks föreläsning visar hur vi med forskningens kraftfulla insikter om innovation, motivation och kreativitet skapar en långsiktigt välmående framtid för såväl individ, företag som samhälle. Och dessutom hur vi kan vara lyckligare på vägen.

Caroline Farberger
Inkluderande och autentiskt ledarskap

Caroline Elisabet Farberger, född som Carl Farberger den 29 oktober 1967 i Lund, är en svensk företagsledare. Sedan 2022 är hon partner och styrelseordförande för investmentbolaget Wellstreet. Dessförinnan var hon vd för Ica Försäkring.

Hon har dubbla examina som civilekonom och civilingenjör. Farberger har tidigare arbetat som managementkonsult och haft chefspositioner på Trygg-Hansa. Hon har arbetat inom försäkringsbranschen sedan 1990-talet.

Farberger har genomgått en könskorrigering och är den första högre näringslivschefen i Sverige som gått ut och berättat om processen. År 2019 utsågs hon till Årets HBTQ
vid QX Gaygalan 2019.

År 2019 debuterade Farberger som värd för Sommar i P1 och blev framröstad av lyssnare som värd i Vinter i P1 samma år.

År 2020 utkom Caroline Farbergers självbiografi ”Jag, Caroline” på förlaget Mondial. Boken nominerades till Årets bok av tidningen QX.

Caroline Farbergers berättelse handlar om att riskera allt för att få leva som den man är -- hur högt priset kan vara och varför det ändå är värt det. På andra sidan fann Caroline en djupare förståelse både för sig själv och för de maktstrukturer som formar våra liv och vårt näringsliv.

Neil Harbisson
Världens första Cyborg

Neil Harbisson är konstnären och aktivisten som blivit den första personen att officiellt bli erkänd som cyborg. Han har en antenn inplanterad i sitt huvud som låter honom uppfatta synliga och osynliga färger genom vibrationer i skallen. Med antennen kan han även uppfatta andra signaler, som bilder, videor, musik och telefonsamtal direkt in i huvudet genom en internetuppkoppling.
Med denna teknologi inplanterad känner sig Harbisson inte sig längre som 100% mänsklig utan identifierar sig som cyborg.
Hans konstnärskap utforskar hur människan uppfattar saker, vår identitet och kopplingen mellan ljud och bild samt vad man kan göra med helt nya sinnen. Att kunna styra vår biologiska evolution är inte längre en teori, utan en valmöjlighet!

Neils inspirerande framträdande kommer ge dig en tankeställare om vad som är möjligt att göra med den mänskliga kroppen.

Anders Tegnell - Ledarskap under press

Anders Tegnell är en svensk läkare och epidemiolog som är mest känd för sitt arbete som statsepidemiolog och ledare av Folkhälsomyndighetens arbete under COVID-19-pandemin i Sverige. Han har en lång erfarenhet inom epidemiologi och har tidigare varit involverad i arbetet med att hantera SARS-utbrottet år 2003.

Tegnell har beskrivits som en karismatisk och självsäker ledare som är väl respekterad inom sin profession.

Han valde en annan strategi än många andra länder genom att inte införa strikta lockdowns och istället lita på att människor själva följer rekommendationer om social distansering och personlig hygien. Många beslut var tvungna att fattas på kort tid, ofta med lite eller ingen forskning alls. Hans arbete har betonat vikten av att balansera folkhälsorisker mot ekonomiska och sociala konsekvenser, och har utmanat många etablerade idéer om hur pandemier ska hanteras.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

3 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Göteborg
  • Svenska

4 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Malmö
  • Svenska

5 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Video

Upplägg

Ungefärliga hålltider:

07.45 Registrering och frukost
08.30 Föreläsare 1
09.30 Kaffepaus
10.00 Föreläsare 2
11.00 Föreläsare 3
12.00 Affärslunch
13.00 Föreläsare 4
14.00 Föreläsare 5
15.00 Mingel och bubbel
15.45 Avslutning

Tid & plats

Göteborg
Tisdag 3 oktober 2023
Elite Park Avenue


Stockholm
Torsdag 5 oktober 2023
Quality Hotel Globe


Malmö
Onsdag 4 oktober 2023
Malmö Arena Hotel

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hjärntillskott - Executive day 2023, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Bestseller
Olof Asklunds gata 6-10
421 30 Göteborg

Bestseller Pr AB har funnits sedan 1984 och arrangerar egna seminarier med både kända svenska och internationella föreläsare. Vi är väldigt stolta över att kunna ge företagsledare externa färdigsydda ledningsmöten hos oss. 

Vi arrangerar seminarium inom: Ledarskap, Marknadsföring, Framtid, Strategier.  Våra föreläsare är i grunden väldigt olika men har ändå mycket gemensamt;  De har förmågan att motivera andra, tänka nytt och modet att göra tvärtom. Bestseller kan ge dig och ditt företag det...

Läs mer om Bestseller och visa alla utbildningar.

Highlights