Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
9 dagar
25 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-02 - Linköping
Öppen utbildning
   
Linköping

Kursbeskrivning

Diplomerad CoachDiplomerad Coach – Enligt riktlinjer från ICF

Coaching är en bevisat effektiv metod som hjälper människor att sätta upp mål, hitta vägen dit och skapa resultat. Coaching hjälper människor att få ökad självinsikt, sätta upp tydliga mål, hitta sina drivkrafter och sin motivation samt skapa tydliga handlingsplaner för hur man ska gå från nuläge till önskat läge. Detta görs med bland annat öppna, kraftfulla frågor, aktivt lyssnande och stärkande feedback.

Under ett coachsamtal går man tillsammans igenom hur nuläget ser ut, vart klienten vill (önskat läge), tittar på resurser (förutsättningar för att lyckas), hinder och skapar handlingsplaner. Coaching är ett kraftfullt verktyg för att få klienten att hitta sin egen motivation och ta eget ansvar i sin egen utveckling. Coachens roll är att finnas med som ett stöd genom hela processen.

Målgrupp

Den här utbildningen passar både dig som vill arbeta professionellt som coach och dig som vill använda coaching i din yrkesroll eller i ditt privata liv. Utbildningen passar såväl chefer, ledare, HR-specialister, projektledare och konsulter. Den passar också till exempel tränare, personliga tränare, lärare, friskvårdsterapeuter och föräldrar. Kort sagt alla som arbetar med, eller vill arbeta med, människor, utveckling och förändring – eller sig själv. Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Utbildningen är baserad på de 11 kärnkompe-tenser som den internationella organisationen International Coach Federation (ICF) tycker att en coach ska ha. Under utbildningen kommer du att få såväl teoretiska som praktiska kunskaper om dessa. Vi har valt att lägga tonvikten på den praktiska användningen för att du ska bli en så bra coach som möjligt.

De 11 kärnkompetenserna är:

1. Etik och professionalism
2. Coachingsöverenskommelsen
3. Tillit och förtroende
4. Närvaro och flexibilitet
5. Aktivt lyssnande
6. Öppna, kraftfulla frågor
7. Direkt kommunikation
8. Skapa medvetenhet och insikter
9. Utforma åtgärder
10. Målsättning och planering
11. Uppföljning och ansvarstagande

Utöver detta kommer du att få en introduktion till NLP, motiverande samtal, mental träning, mindfulness och positiv psykologi samt hur du kan använda delar av dessa områden i rollen som coach.Utbildningen ger dig allt du behöver för att genomföra professionella coachingsamtal som skapar ökad självkännedom och nya insikter. Du kommer att få verktyg för att arbeta med moti-vation och drivkrafter, analysera och utvärdera beteendemönster och skapa positiv och bestående utveckling. Under utbildningen kommer du att arbeta mycket med din egen personliga och professionella utveckling vilket kommer att ge dig nya insikter och ökad självkännedom.

Upplägg

Utbildningen omfattar 69 timmar och är fördelad på 3 + 3 + 3 dagar med lärarledd undervisning i Linköping.

Under utbildningsdagarna varvas kortare teoretiska genomgångar med praktiska övningar och reflektioner. Kursledaren kommer att demonstrera coachande samtalsövningar och du kommer att arbeta med dessa övningar i par eller grupper om tre. Efter varje övning ges utrymme för feedback och reflektioner - allt för att maximera ditt lärande.

För att du ska få stöd i din utveckling även mellan kursmodulerna så ingår två webinarium. Dessa leds av kursledaren och du får möjlighet att ställa frågor och utbyta erfarenheter med de andra kursdeltagarna.

Investering

I kursavgiften ingår allt kursmaterial och 5 timmars mentorcoaching. Vi bjuder även på gemensam lunch sista kursdagen.

Kursledare

Kursledaren heter Malin Boström. Malin är certifierad ICF Associate Certified Coach (ACC) och ICC Coach samt licensierad mental tränare. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med utbildningar inom coaching, ledarskap och kommunikation. Malin har en bakgrund som pedagog och har under de senaste fem åren arbetat som lärare i coaching på YH-utbildningar med höga betyg i kursutvärderingarna. Hon arbetar sedan många år med professionell coaching av che-fer, medarbetare och privatpersoner. Hon föreläser och har skrivit en bok om coaching. Malin är även utbildad mindfulnessinstruktör och håller just nu på att slutföra sin certifiering till ICF Professional Certified Coach (PCC).

Examen, diplom m.m.

Mellan kursomgång två och tre kommer du att genomföra ett skriftligt prov baserat på ICF:s kärnkompetenser och etiska riktlinjer. Detta prov görs online och är till för att stämma av att du förstår de verktyg vi gått igenom samt för att förbereda dig inför en eventuell certifiering.

Du kommer även bli utvärderad utifrån kärnkompetenserna i samband med mentorcoachingen. För att få ut ditt diplom ska du ha godkänt på det skriftliga provet och uppvisat kärnkompetenserna under din mentorcoaching.

Utbildningen är ackrediterad av ICF vilket gör det möjligt för dig att ansöka om certifiering efter avslutad utbildning. Du har möjlighet att ansöka om certifiering på ICF:s första nivå ACC (Associate Certified Coach). För denna certifiering krävs att du har genomgått en ackrediterad utbildning om minst 60 timmar samt har minst 100 timmars erfarenhet av coaching och 10 timmars mentorcoaching. Certifieringen görs alltså hos ICF och en kostnad för detta tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Coach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Diplomerad coach- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning till Diplomerad Coach ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping Östergötlands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Coach!
Mer inom området