Visa utbildning.se som: Mobil

Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans

Bergklint education
Kort om utbildningen
2 496 - 3 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-30 - Distans
Distans
Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
2020-03-30  
2 496 SEK
2020-04-27  
2 496 SEK
2020-05-25  
2 496 SEK
2020-06-15  
2 496 SEK
2020-08-31  
2 496 SEK
2020-09-28  
2 496 SEK

Kursbeskrivning

Sockerberoende

Verktyg och metoder för praktiskt rådgivning. För företag och privatpersoner i hela landet.

Idag lider många av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare menar att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har svårt att hantera sitt sockerintag och behöver kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. Här får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer för att hjälpa dessa människor hantera sitt sockerintag.

Kursen tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen, samt hur ett beroende uppstår. Den tar upp sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan. Du får också lära dig tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Du får grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Sockerberoende-utbildningen bygger på den senaste forskningen om sockerberoende och omfattar både teoretiska och praktiska moment med många kundfall. Det gör dig väl rustad för att arbeta direkt ut mot kund när du slutfört utbildningen.

Du får under hela utbildningen stöd och vägledning av en kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All kommunikation sker via mail. För att delta på utbildning krävs tillgång till obligatorisk litteratur, dator och internetuppkoppling.

I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!

Målgrupp

Detta är en vidareutbildning för kostrådgivare, dietister, kostekonomer eller dig med likvärdig utbildning inom näringslära som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken.

För att ta del av utbildningen och kunna tillgodogöra dig kunskaperna krävs någon typ av utbildning där näringslära ingått, exempelvis Kostrådgivarutbildning eller likvärdig utbildning.

Kursinnehåll

  • Sockerkonsumtion
  • Aptitreglering
  • Ätstörningar
  • Beroendeproblematik – olika beroenden
  • Sockerberoende – sanning eller myt
  • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
  • Det dolda sockret
  • Behandling och prevention av återfall
  • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
  • Praktiska övningar

Video

Upplägg

5 dagars heltidstudier, 6 månader halvtid

Investering

3.120 kr (exkl. moms) 3.900 kr (inkl. moms).

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Bergklint education

Bergklint education

Vi vänder oss till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Vi håller föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. För att uveckla dina styrkor...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar