Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare – distans

Bergklint education
Kort om utbildningen
7 980 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-27 - Distans
Distans
Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
2020-04-27  
2020-05-25  
2020-06-15  
2020-08-31  
2020-09-28  
2020-10-26  

Kursbeskrivning

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare – distansutbildning

Bli diplomerad/licensierad kostrådgivare på distans

Utbildningen till Kostrådgivare är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund.  Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.


Kostens betydelse för oss när det gäller att värna om vår hälsa är något som allt fler blir medvetna om och många vill lära sig att äta bättre och få en sundare livsstil. Både privatpersoner och företag inser vad man tjänar, både ekonomiskt och i personligt välbefinnande, när man värnar om hälsan i förebyggande syfte.

Utbildningen till Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare ger dig möjligheten att vägleda och rådgiva i olika frågor som rör kost, hälsa och livsstil. Du kan arbeta mot privatpersoner, inom kommunen eller på olika företag med friskvård för att förebygga olika kostrelaterade sjukdomar.

Hela utbildningen omfattar tre delkurser, med obligatoriska uppgifter, samt en slutexamination. Den består av både teoretiska och praktiska moment och bygger på vetenskapligt förankrad forskning. Hela utbildningen håller en hög kvalité med många kundfall, vilket gör er mycket väl rustade för att komma igång och arbeta som kostrådgivare efter slutförd kurs. Under hela utbildningen får ni stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på era frågor!

Alltid stor efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens inom hälsoområdet

Det finns alltid stor efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens inom hälsoområdet. Genom vår utbildning tillmötesgår du marknadens efterfrågan på personal med rätt kunskaper inom näringslära och får en gedigen kompetens för att verka inom området.

Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). I kursen framhävs inte någon specifik diet då det är viktigt att en Kostrådgivare inriktar sig på hälsosam livsstil och inte bara på vikt. Utbildningen ger er verktyg och metoder för att hjälpa andra människor till en hälsosam och hållbar livsstil.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vem kan läsa utbildningen?

 • Du som har ett passionerat intresse av att arbeta som kostrådgivare och vill arbeta med kost, hälsa, livsstil och träning.
 • Du som arbetar eller vill arbeta med hälsa på din arbetsplats och vill uppdatera dig om kost, hälsa och livsstil för att sprida dina kunskaper till övriga medarbetare.
 • Du kanske helt enkelt bara vill utveckla och fördjupa dina kunskaper som privatperson för att ha nytta av det i vardagen.

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs.

Övrigt

I mån av plats har vi även löpande antagning till utbildningen!

Kursens längd

Kursen omfattar, cirka 120 studietimmar, 3 veckors heltidsstudier.Eftersom utbildningen läses på distans väljer du själv hur lång tid du vill ha på dig för att slutföra kursen. Med deltidsstudier har du upp till 12 månader på dig att slutföra kursen.

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Kursinnehåll

Utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare innehåller följande moment.

Delkurs 1

 • Kritisk granskning av internetbaserad fakta
 • Näringslära/näringsfysiologi
 • Energiomsättningen
 • Basalmetabolism (BMR), Fysiska aktivitetsnivån (PAL)
 • Hormonernas funktioner
 • GI (glykemiskt index, GL (glykemisk belastning)
 • Vitaminer och mineralämnen
 • Antioxidanter, fria radikaler och kosttillskott
 • Matspjälkningen
 • Kostens påverkan på tarmfloran
 • Antiinflammatorisk kost
 • Hälsa och livsstil
 • Ätstörningar
 • Förebyggande av kostrelaterade sjukdomar
 • Idrottsnutrition. Grundläggande kunskaper i kost och träning

Delkurs 2

 • Olika mätmetoder för en hälsosam vikt
 • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
 • Genomgång av kostdataprogram
 • Genomförande av matdagbok
 • Näringsvärdesberäkningar och kostanalys
 • Praktiska fallstudier med kostupplägg för viktminskning och prestationshöjning

Delkurs 3

 • Livsmedelskunskap
 • Tillämpad näringslära
 • Näringsdeklarationer och näringsinnehåll på livsmedelsprodukter
 • Modedieter, GI, 5:2-dieten och LCHF
 • Utställningar, praktiska övningar med tillämpning av teoridelen

Under utbildningen använder vi oss av ett kostdataprogram som är specialanpassat för kostrådgivare och personliga tränare.

Delkurserna består av teoretiska och praktiska moment med olika fallstudier och praktiska övningar där du får användbar kompetens för din roll som kostrådgivare. Övningarna ger dig gedigna kunskaper i att informera, hålla kurser och ge individuell kostrådgivning till dina framtida kunder.

Video

Tidigare kursdeltagare

"Jag har läst ett flertal utbildningar hos er, både till Diplomerad Kostrådgivare på distans samt Fördjupningskurs för Kostrådgivare (Idrottsnutrition samt Sockerberoende).Den största fördelen med utbildningen var den snabba återkopplingen från läraren. Jag fick jättebra support ifrån min lärare. Hon var alltid snabb att besvara mina frågor och gav mig stöttning när jag behövde det. Tycker också att det var bra att utbildningarna sträcker sig under så lång tid så kan man ta det i den takten man kan/vill.

Jag tycker kursinnehållet på alla tre utbildningarna varit superbra, spännande och jätteintressant att sätta sig in i! Kurserna har varit väldigt informativa och jag är glad att jag läst dessa utbildningar hos er. Jag har fått en djupare förståelse för ämnet och fått en mycket större insikt som jag kommer att ha med mig i min yrkesroll i mitt företag-

Målet med utbildningarna är att jag ska förkovra och bredda mig för att kunna arbeta inom området. Även för att ha en riktig utbildning som jag får användning för när jag skriver mina böcker. Absolut nöjd med utbildningen och är jättenöjd med att läsa hos er!"

Mekto Ganic, 40 år, Göteborg
Bibliotekarie, kostrådgivare, författare, rawfood-kock

Investering

Pris: 7980 kr (exkl. moms) 9975 kr (inkl. moms). 

Avgift för diplom/licens och kursbevis tillkommer på 1.000 kr (inkl. moms).

Examen, diplom m.m.

Examination på teoridelen görs när du har genomfört alla delkurser och är godkänd på dessa. Minst 70 % rätt krävs för att bli godkänd på tentamen. För att du ska bli godkänd på utbildningen krävs även att de praktiska uppgifterna är genomförda.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare – distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Annica
(5)
Utbildningen kändes väldigt gedigen och genomtänkt med ett bra upplägg som gjorde att jag kunde kombinera arbete med studier.
Simon
(5)
Mycket bra med teorietiska och praktiska moment som jag fått stor användning för i min yrkesroll. Jag kan absolut rekommendera denna utbildningen vidare!

Bergklint education

Bergklint education

Vi vänder oss till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Vi håller föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. För att uveckla dina styrkor...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar