Visa utbildning.se som: Mobil

Strategisk projektledning

Berghs School of Communication
Kort om utbildningen
30 timmar
32 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-25 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Strategisk projektledning

Strategisk projektledning

Är du en vass projektledare som skulle bli ännu skarpare med lite mer strategi i bakfickan? Då kommer den här kursen ge din karriär, och jobbvardag, en knuff i rätt riktning. Här får du både teoretiska och praktiska verktyg utifrån flera olika perspektiv.

Om kursen

Kursen Strategisk projektledning ger deltagarna enkla och konkreta verktyg som har använts i olika företag med framgångsrika resultat. Framförallt syftar kursen till att inspirera och utmana deltagarna att bli mer kreativa i det strategiska arbetet och mer disciplinerade i det kreativa arbetet. Detta skapas dels via kursledarna men också genom erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Du kommer att lära dig hur du som strategisk projektledare kan arbeta för att nå uppsatta mål. Du ska vara så väl förtrogen med din roll och dina arbetsuppgifter att du kan arbeta professionellt som en effektiv och inspirerande strategisk projektledare.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar som projektledare och vill stärka din kompetens på en strategisk nivå. Du kan både arbeta på köparsidan/kundsidan och på en byrå/leverantör. Du kan även ha arbetat som strategisk projektledare under ett antal år, och känner ett behov av nya tankegångar och verktyg.

Förkunskaper

Du ska ha minst 3 års yrkeserfarenhet som projektledare.

Kursinnehåll

Nulägesanalys och planering
Definitioner samt exempel på strategiska processer och strategisk planering. Varje deltagare kommer arbeta fram en valfri strategi som presenteras dag 5.

Omvärldsanalys och beställarkompetens
Intressenter, kunder och konkurrenter – modeller för omvärldsanalys. Strategiformulering och beställarkompetens.

• Strategiutveckling
Vision, strategi, målformulering samt utvärdering.

• Implementation av strategier
Implementation av strategier, samt utmaningar och inspiration till att tänka nytt och våga ta ett starkare ägarskap och ledarskap över den strategiska processen.

• Ledarskap
Hur man skapar en handlingsplan för ledarskap och implementation av sina strategier.

 Dokumentation och presentation
Genomgång av det strategiska dokumentet samt vad som krävs för att presentera en strategi.

Från strategi till leverans
Deltagarna presenterar sina strategier. Övriga deltagare samt kursledare ger feedback och förslag på förbättringar. Vi tränar på att renodla strategier för optimala resultat.

Hemuppgift på ca 2 timmar mellan samtliga utbildningsdagar. Tid för förberedelse av presentation dag 5. Inför kursen bör en strategisk utmaning förberedas.

Kursledare

Ann Westfelt, Visionary. Har genomfört 100+ kurser/uppdrag för Berghs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication
– Utbildning och kurser inom PR, reklam och media

Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation.  Vi har diplomutbildningar och internationella bachelorutbildningar på heltid, över 80 kurser på deltid samt anpassade utbildningar för organisationer och företag. Varje år går cirka 3000 personer...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Sveavägen 34, Box 1380
111 93 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.berghs.se