Art Director / Copywriter

Längd
4 terminer
Språk
Svenska
Längd
4 terminer
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: Art Director / Copywriter

Art Director/Copywriter är ett tvåårigt hantverksinriktat program inom Reklam och Kommunikation som riktar sig till dig som älskar att väcka känslor och lösa problem. Utbildningen är till för dig som gillar att utmanas tillsammans med andra i grupp och vill lära dig mer om strategi, idé- och konceptutveckling. Genom att välja en av inriktningarna – Copywriter eller Art Director – specialiserar du dig inom ett hantverksområde som antingen fokuserar på text eller visuellt uttryck.

Om utbildningen

Rollerna Art Director och Copywriter liknar varandra mycket. Ni jobbar inledningsvis tätt i grupper med att gemensamt komma fram till insikter, lösa problem och ta fram idéer och koncept. Vidare ansvarar ni för olika delar i hur idéerna ska få mottagaren att känna något. Som Art Director arbetar du med de visuella uttrycken medan du som Copywriter ansvarar för att sätta ord på era idéer. 

Under utbildningen bygger du din kreativa verktygslåda med teoretiska och praktiska kunskaper genom att delta i föreläsningar, seminarier, workshops och case. Du jobbar med kreativa modeller i verklighetsnära projekt och tränas i din roll inför det kommande arbetslivet. I programmet ingår två praktikperioder där du får chansen att testa dina kunskaper och färdigheter i verkligheten innan du lämnar boet för att flyga fritt.

Efter två år på programmet Art Director/Copywriter har du förutom dina lärdomar byggt upp en vass portfolio med dina bästa projekt, ett ovärderligt kontaktnät och många fina minnen från en väldigt intensiv och rolig tid i ditt liv. 

Möjliga arbetsgivare är reklambyråer, PR-byråer, produktionsbolag, inhousebyråer, marknadsavdelningar, start-ups och techbolag. Men vi vet också att kreativa människor kan hamna på helt andra ställen – möjligheterna är många!

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Du ska även ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom valfritt område alternativt 1 års eftergymnasiala studier.

Skicka också med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande.
2. CV.
3. Intyg som styrker 1 års yrkeserfarenhet/eftergymnasiala studier.
4. Fullständiga arbetsprover enligt instruktioner.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
188 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
188 000 kronor

Tillkommande kostnader

Studiematerial om ca 5 000 kronor inkl. moms per läsår

Programansvarig

Christopher Waldekrantz är ansvarig för programmet Art Direction/Copywriting. Innan han kom till Berghs arbetade han som Art director på hållbarhetsbyrån Futerra och dessförinnan på R/GA och Droga5 i Sydney. Christopher tycker att det roligaste med Berghs att få människor att utmanas till att växa, både professionellt och personlighetsmässigt.

Programmet innehåller

  • Copywriting/ Art Direction
  • Idé- och konceptutveckling
  • Storytelling
  • Varumärkestrategi
  • Presentationsteknik
  • PR
  • ARU (Ansvarig reklamutgivare / Certifikat)
  • Samverkansprojekt

Efter genomförd utbildning utfärdas diplom samt utbildningsbevis med delbetyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Art Director / Copywriter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights