Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Zonterapi grundkurs

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
3 dagar
3 940 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-23 - Sölvesborg
Öppen utbildning
   
Göteborg, Orsa, Perstorp, Stockholm, Sölvesborg, Växjö
Svenska

Beskrivning av: Zonterapi grundkurs

Grundkurs i zonterapi

Zonterapi grundkurs

På Axelsons Zonterapiutbildning lär du dig att tyda och behandla obalanser i kroppen med hjälp av så kallade reflexzoner i foten. Reflexzonerna motsvarar alla kroppens delar och man kan på så sätt behandla hela kroppen genom foten, allt från huvudvärk och magkrämpor till smärtproblematik i muskler och leder.

I Norden kallas behandlingsformen Zonterapi men i större delen av världen kallas det Reflexologi och är en av världens äldsta läkekonster. Exakt hur gammal behandlingsformen egentligen är eller var den har sitt ursprung är svårt att säga, men vi vet att den bland annat har utövats av Nordamerikas ursprungsbefolkning och de gamla Egyptierna.

Stimulera kroppens självläkningssystem

Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en bra metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att lokalisera och åtgärda.

Diplom

På den ettåriga utbildningen blir du diplomerad Zonterapeut. Vi har också en introduktionskurs som är förberedande för den långa yrkesutbildningen men som även, om man så önskar, räcker alldeles utmärkt för att behandla dina nära och kära.

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Målgrupp

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla som vill hjälpa vänner och familj. Kursen är både praktisk och teoretisk och utgör grunden för yrkesutbildningen.

Inga förkunskaper behövs för Zonterapi introduktionskurs. För att läsa yrkesutbildningen behöver du ha gått Zonterapi grundkurs eller introduktionskurs.

För att bli diplomerad Zonterapeut krävs även Basmedicin steg 1 eller motsvarande anatomi och fysiologikunskaper. (Basmedicin steg 1 kan läsas parallellt med utbildningen.)

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Zonterapi grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Zonterapi grundkurs från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Zonterapi grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar