Visa utbildning.se som: Mobil

Yinyogalärare ( Just nu! Få 10% rabatt på start 21 jan)

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
20 dagar
22 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Utbildningen startar 21 januari 2021. - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Yinyoga är ett sätt att se på och utöva yoga utifrån en idé om helhet, samverkan och kontext. Benämningen yin och yang har sitt ursprung i den taoistiska filosofin och används som en praktisk modell för att beskriva hur saker och ting fungerar i relation till varandra och i förhållande till sin omgivning.

Yinyoga, när den appliceras insiktsfullt, ger möjlighet till fördjupad självkännedom; det reglerar ett överaktivt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Det är därför ett vilsamt komplement till annan rörelsebaserad träning, samt en naturlig länk till att nyfiket utforska de mer meditativa aspekterna av praktikerna som yogatraditionen erbjuder.

Under utbildningen får du bland annat lära dig yinyogas 7 arketypiska positioner och hur du anpassar positionerna för individuella förutsättningar. Du får förståelse för begrepp som fascia, fokusområde, kompression och tension, inspirerat av den funktionella approach till yinyoga, anatomi och undervisning som Paul Grilley förmedlar.

Utbildningen ger dig en god kunskapsgrund för att kunna addera yinyoga på ett säkert sätt till din egen praktik och undervisningsvokabulär. Som lärare kan du välja att starta eller avsluta din vanliga rörelsebaserade klass med yinyoga, undervisa som renodlad yinyogaklass eller som en tematiserad workshop.

Yinyogas närande kraft är inte bara återhämtande utan också uppbyggande; den stärker vår empatiska och lyhörda förmåga. Den förbereder kropp och sinne för ett kontemplativt och självreflekterande förhållningssätt och tar oss till ett tillstånd av integrerad närvarande stillhet.

Vår lärare Jenny Lindgren var bland de första i Sverige som började utbilda inom Yinyoga med en lång, gedigen kunskap och erfarenhet. 

Även Restorative och kreativ Yoga Nidra ingår

Restorative Yoga–Du lär dig grunderna i en fysisk avspänningsmetodik som fördjupar din egen praxis och som du får redskap till att börja implementera i din undervisning.

Restorative Yoga kan ha mycket god effekt vid t.ex. stress, utbrändhet och liknande tillstånd. Lärare är Sarah Jonsson.

Kreativ Yoga Nidra– Du lär dig grunderna i hur klassisk Yoga Nidra (guidad yogisk djupavspänning) är uppbyggd, för att kunna utforma dina egna guidningar för olika syften. Yoga Nidra leder ofta till ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd där regenerering och självläkning kan få rum. Lärare är Sandra Grundstoff. 

Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Förståelse för vad yin innebär i yogasammanhang

  • Vad yinyoga kan bidra med, vikten av att stanna upp
  • Yinyogas 7 arketypiska positioner

Funktionell anatomi

  • Humanvariation och biotensegritet
  • Att anpassa positioner utifrån individuella förutsättningar
  • Fysiologisk förståelse
  • Översikt av nervsystemet och orientering olika smärtbegrepp
  • Bindvävs- och fasciafysiologi; begreppsutredning

Metodik och pedagogik

  • Att observera olikhet och förutsättningar
  • Reflektion kring yin-sekvensering och tematiserad undervisning
  • Den språkliga kontexten och yogiskt förhållningssätt till undervisning

Restorative Yoga–Du lär dig grunderna i en fysisk avspänningsmetodik som fördjupar din egen praxis och som du får redskap till att börja implementera i din undervisning.

Restorative Yoga kan ha mycket god effekt vid t.ex. stress, utbrändhet och liknande tillstånd. Lärare är Sarah Jonsson, se hennes presentation här.

Kreativ Yoga Nidra– Du lär dig grunderna i hur klassisk Yoga Nidra (guidad yogisk djupavspänning) är uppbyggd, för att kunna utforma dina egna guidningar för olika syften. Yoga Nidra leder ofta till ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd där regenerering och självläkning kan få rum.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Yinyogalärare ( Just nu! Få 10% rabatt på start 21 jan), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Institute

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yinyogalärare ( Just nu! Få 10% rabatt på start 21 jan) från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yinyogalärare ( Just nu! Få 10% rabatt på start 21 jan)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar