Visa utbildning.se som: Mobil

Medicinsk fotvård

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
22 veckor
55 920 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

Utbilda dig till fotterapeut och få jobb!

Medicinsk fotvårdDet är få yrkesområden i dag som har en så ljus framtid som medicinsk fotvård. Den som utbildar sig inom medicinsk fotvård kan känna sig trygg i att hitta en plats på arbetsmarknaden.

Är du intresserad av människor och vill ha en effektiv kvalitetsutbildning som leder till jobb? Då ska du välja Axelsons fotvårdsutbildning.

En utbildning i medicinsk fotvård har många fördelar

Det är ett fritt yrke med stort inflytande på arbetsvillkor och tider. Alla behöver sköta om sina fötter, men för vissa grupper är det särskilt viktigt. Det gäller främst äldre personer samt sjuka och handikappade, diabetiker, reumatiker och psoriasispatienter men också yrkesgrupper som står och går mycket.

Det är inte bara äldre personer som behöver ta hand om sina fötter. Fotvård har också blivit något som allt fler yngre personer vill ha, i takt med att wellness-trenden växer. Förhårdnader, skavsår, nageltrång och liknande är något alla kan råka ut för. Den medicinska fotvården kan naturligtvis utövas sida vid sida med exempelvis pedikyr, vaxning, massage och liknande.

Utbildningen Medicinsk fotvård är omfattande och gedigen. Den står under Skolverkets tillsyn och med ett diplom från Axelsons står dig många möjligheter till buds. Du kan antingen söka dig till ett friskvårdsföretag eller till en privat klinik. Du kan naturligtvis också satsa på en egen klinik, eller kanske vill du söka dig till ett lyxigt spa. Som fotterapeut ligger framtiden för dina fötter!

Målgrupp

Ingen förkunskap krävs.

Diplom

Diplom och betyg erhålles efter godkänd utbildning och praktik.

Kursinnehåll

Utbildningen är en heltidsutbildning under 22 veckor. Utbildningen startar både höst- och vårtermin. 

I utbildningen ingår bland annat fot- och underbensmassage, tejpning och kylbehandling, frysbehandling av vårtor, sårvård, nagelkorrigering och fotvård vid diabetes, reumatism och psoriasis. I utbildningen till fotterapeut lär du dig om fotens anatomi, fotortopedi, fotdeformiteter, hygien och om sjukdomar som påverkar fötterna och huden. Du får även de kunskaper som du behöver för att kunna starta eget.

Investering

Finansiera dina studier

Skolan kan erbjuda dig ett förmånligt studielån som du sedan betalar av efter utbildningen. Lånet täcker då kostnaden för utbildningen. Kontakta skolan för mer information om finansieringshjälp!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Medicinsk fotvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelsons, Nordens största skola inom kroppsterapier. Axelsons varierar från kortare kurser för husbehov till långa yrkesutbildningar och täcker allt ifrån massageutbildningar, hälsovård till zonterapi. Gymnastiska Institut har Nordens största utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar.  De flesta...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10-12
113 82 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medicinsk fotvård!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner
Alla recensioner för arrangören