Visa utbildning.se som: Mobil

Licensierad Personlig Tränare

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
470 timmar
52 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-08 - Jönköping
Jönköping, Stockholm, Östersund
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Jönköping
2020-03-08  
52 900 SEK
Stockholm
2020-03-20  
52 900 SEK
2020-06-29  
52 900 SEK
2020-10-09  
52 900 SEK

Beskrivning av: Licensierad Personlig Tränare

Personlig tränare – utbildning för dig med passion för hälsa

Personlig tränareHar du en passion för fysisk aktivitet och hälsa och vill göra det till ditt yrke? Du får under utbildningen till Personlig Tränare med Axelsons både mängder av möjligheter och en bred kunskapsbas.

I arbetet som personlig tränare kan du ha ansvar för exempelvis skapande av skräddarsydda helhetslösningar, individuella träningsprogram och kostscheman. Personliga tränare kan arbeta med allt från rehabilitering till fitness.

Bidra till en bättre folkhälsa

Det unika fokuset på Axelsons utbildning för personliga tränare är att få de "inaktiva aktiva". Med detta menar vi att nå och hjälpa till att få människor som exempelvis aldrig tränat och/eller röker till att börja motionera och att bygga upp en hälsosammare livsstil. Detta blir en win-win lösning för alla. Individen blir friskare och mår bättre, du som personlig tränare ser tydliga resultat av ditt arbete och samhället tjänar på att en bättre folkhälsa ger lägre sjukvårdskostnader.

Stötta kunden

Under utbildningen får du lära dig att vägleda individer i olika former av fysisk aktivitet och träningsmetoder inom stabilitets-, rörlighet-, styrke- och konditionsträning. Kost och näringslära, träningsplanering, tester samt kommunikation, sälj och affärsmannaskap är viktiga ämnesområden du får ta del av och utbildningen till personlig tränare omfattar även att du får en god förståelse för träningsfysiologi, biomekanik och rörelseapparatens anatomi. 

En viktig del av utbildningen är att du ska få kunskap om beteendeförändrande arbete och motivationsteorier. I ditt framtida arbete som personlig tränare har du ansvar för att sätta upp realistiska och riskfria hälsomål för dina klienter.

Mer information:

Utbildningen är upplagd på 170 lärarledda timmar och ca 300 timmar för självständigt hemarbete. De lärarledda lektionerna varvar teori och praktik och är förlagda antingen som distansutbildning på helger (fredag, lördag och söndag) eller som intensivutbuildning, fem veckor i sträck. 

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Examen, diplom m.m.

Vår utbildning till personlig tränare är godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund och efter godkänd examen har du både en nationell licens genom Almega Friskvårdsföretagen (FRISK) samt internationell licens genom Europe Active (f.d. EHFA)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad Personlig Tränare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10-12
113 82 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Licensierad Personlig Tränare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören