Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
15 månader
74 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-24 08:30 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-08-24
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Beskrivning av: Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning

Våren 2020 startar vår nya utbildning Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Den bygger på hållbarhet och på en helhetssyn som sätter människan och ekologin i centrum. 

Axelsons är nordens äldsta skola inom friskvård. Vi har i snart 60 år banat vägen för ett hälsosammare Sverige och länge varit pionjärer inom branschen. Vår nya och unika Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning fortsätter i samma nytänkande anda.

Utbildningen är speciellt utformad för dig som vill bli både Hudterapeut och få en spaterapeut utbildning i ett!

 • Vill du hjälpa människor må bättre och samtidigt hjälpa miljön?
 • Vill du sticka ut med en modern och unik ekologisk inriktning som terapeut?

Då är vår Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning perfekt för dig!

Huden är en direkt avspegling av vår hälsa och hudproblem kan för många människor bli en stark motivation att söka hjälp då det bokstavligt talat sitter i ansiktet! Vår hud påverkar vår självbild och självkänsla. Som Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning har du i ditt yrke möjlighet att hjälpa människor att bemöta problemen djupare än bara på ytan.

Vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion och livsstil. Vi lär oss hur vår yttre skönhet avspeglar tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Vi får en förståelse för var i kroppen ett hudproblem kan starta och hur vi med ekologiska hudvårdsprodukter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.

All kunskap som en traditionell Hudterapeututbildning men med ekologisk inriktning

Visste du att vi i Sverige omsätter cirka 11 till 13 miljarder kronor per år på hud- och kroppsvård? Svenskar använder 4 till 12 kroppsprodukter per dag och person. (= 4 x 9 miljoner x 365 dagar). Det blir 36 miljoner kroppsprodukter per dag och 13140 miljoner produkter per år! 

Många ingredienser i hudvårdsprodukter uppmärksammas idag av internationella kemikalieinspektioner och ekotoxikologer då deras påverkan på människa och miljö anses skadlig och svår att bryta ner. Man befarar en ökning av negativa effekter på människa och miljö då många av de mindre hälsosamma kemikalier människan utsätts för idag finns i hud- och kroppsprodukter, parfymer, make up osv.

Det är därför har vi valt att starta en utbildning till Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Du kommer ha kunskaperna att kunna arbeta med såväl konventionella som ekologiska produkter efter avslutad utbildning vilket gör att dina jobbmöjligheter är stora. Kort sagt får du det bästa av två världar.

Vår ambition är att utbildningen ska bli godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. Axelsons för dialog med SHR och har ansökt om medlemskap. När skolan blivit godkänd och medlemsskola kan du som elev efter slutförd utbildning ansöka om medlemskap hos SHR för att bli auktoriserad hudterapeut. SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) är en ideell branschorganisation som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket.

Kursinnehåll

 • Anatomi och fysiologi – Ansiktet och kroppens muskler, skelett, blod- och lymfcirkulation, hudens olika lager och funktion m.m.
 • Certifieringar – Vad står de olika certifieringarna för? Vilka krav ställs? Vilka kan man lita på?
 • Dermatologi – Skolmedicinskt och alternativt/komplementärt perspektiv (inkl basmedicin).
 • Fördjupningsarbete – Varje elev väljer ett valfritt ämne inom hudvård som sitt examensarbete.
 • Företagsekonomi/ entreprenörskap – Starta eget, ekonomi, budget, likviditet, affärsplan, målsättning m.m.
 • Försäljningsteknik och kundservice – Vad ska man tänka på för att kunden ska få bästa service? Och hur blir man en bra säljare?
 • HLR/Första hjälpen Hjärt och lungräddning, första hjälpens ABC.
 • Hälsa och säkerhet i arbetet – Viktiga områden att tänka på för ett långt och hälsosamt yrkesliv.
 • Kemi/Fysik – Hudens kemi, kemiska reaktioner, hormoner, partikelstorlekar.
 • Kosmetisk kemi – Vad är emulgeringsmedel, konserveringsmedel, konsistensgivare, emulsioner m.m. och hur fungerar de tillsammans? Vad innehåller en crème?
 • Kosmetisk plastikkirugi – Lyft, korrigeringar, fillers och botox.
 • Mikrobiologi och hygien – Vikten av bra renhållning och rutiner för att undvika smitta.
 • Naturkunskap Kemi och fysik
 • Näringsfysiologi –  Vad innehåller kosten idag, vad finns det för hälso- och miljövinster med ekologisk mat, har maten vi äter någon inverkan på huden, vitaminer och mineraler, fytonäringsämnen, antioxidanter, pre- och probiotika, bra fetter m m
 • Produktkännedom – Konventionell samt ekologisk och vegetabilisk hudvårds historia, bakgrund, nutid och framtid, konventionella och ekologiska råvaror, dess ursprung, kvalité, sammansättning och effekter.
 • SPA – Teori, historik, produkter och behandlingsformer.
 • Yrkesetik
 • Ansiktsbehandlingar – Klassisk ansiktsbehandling, ansiktsbehandling med AHA-syra, olika verksamma masker, lift off/peel-offmasker, ansiktsrengöring m.m. Vi använder oss också av viss apparatur för att förstärka effekten av vissa behandlingar.
 • Apparatur ansikte och kropp
 • Fysikalisk terapi med nyttjande av värme, ljus, elektricitet och andra fysikaliska effekter för att uppnå effekter i och på ansiktet/kroppen.
 • Cellulitbehandling – Här lär vi oss behandla celluliter med koppningsteknik.
 • Epilering – Permanent borttagning av generande hårväxt.
 • Frans- & brynfärgning – Vi lär oss att färga fransarna och brynen för att framhäva och förstärka en persons egna färger. Via pincetteknik lär vi oss att rensa och forma bryn. Vi provar olika typer av frans- och brynfärg då det i dagsläget inte finns något ekologiskt alternativ.
 • Indian Head massage Ayurvedisk skalpmassage för total avkoppling.
 • Kroppsmassage – Klassisk massage = steg 1 på Axelsons massageutbildning/Friskvårdsmassör.
 • Lymfmassage Grundkurs/Lymfmassör. Lymfsystemet stimuleras med djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning.
 • Makeup – Vi lär oss färglära, grunderna och olika tekniker hur man lägger en vardags-, fest- och brudmake up med det australienska, ekologiska, veganmärkta INIKA.
 • Manikyr – Vi lär oss fila, forma och polera naglar, göra rent nagelband, massera och lacka naglar.
 • Naturlig Facelift med ansikts- diagnostik – En behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft. Vi lär oss använda en diagnosmetod för att tyda olika obalanser i kroppen.
 • Pedikyr – Förutom fotbad lär vi oss att ta bort förhårdnader, liktornar, slipar och putsar naglar samt fotmassage och lackning av naglar.
 • Portömning med vapozon – Vi lär oss tekniker hur vi på ett effektivt men skonsamt sätt tömmer porerna från pormaskar, hur vi använder vapozon som ska värma och öppna upp porerna innan klämning.
 • Salongspraktik – Praktisk träning i att driva salong, allt från produkthantering, försäljning, behandling till rengöring och hantering av kundkort m.m.
 • SPA-behandlingar – Inpackningar, skrub, detox-behandlingar, spa-manikyr, spa-pedikyr m.m.
 • Vaxning – kroppens olika hårtyper och växtfaser, olika vaxtekniker som spatel- och rollerteknik. Vi arbetar med ekologiskt vattenlösligt vax, icke ekologiskt oljebaserat remsvax och hårdvax för att jämföra de olika resultaten. Vi vaxar på de flesta ställena på kroppen, dock ej i ansiktet.

Kurstider och kurstillfällen

Utbildningen är en heltidsutbildning som pågår under 13 månader. Du är på skolan måndag- torsdag och har egenstudier på fredagar. 

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Investering

79 000 SEK inklusive moms.

Delbetala utan ränta på 24 månader med Klarna eller Human Finans. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar