Visa utbildning.se som: Mobil

Grundkurs Motiverande samtal MI

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
4 720 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande start - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Lär dig ett annat sätt att kommunicera för goda samtal, bättre relationer inom familj, vänner och professionellt. Kraftfulla verktyg som avser att hjälpa andra förändra levnadsvanor och livsstil. Bra verktyg som underlättar vardagen och vid arbetsuppgifter.

MI grundkurs syftar till att ge fördjupande kunskaper och goda färdigheter i MI (Motivational Interviewing) som samtalsmetod samt kunna tillämpa MI som förhållningssätt vid professionella samtal och bemötanden utifrån ett beteendevetenskapligt perspektiv. I kursen kommer du få ta del av videos, övningar och praktiska konkreta verktyg. Du får även lämna in uppgifter som din lärare ger dig återkoppling på. Allt för att du ska få så mycket kunskap som möjligt och träna på skickligheter vid olika typer av samtal.

Efter kursen kommer du kunna:

• beskriva samtalsmetoden MI (Motivational Interviewing)
• redovisa grundläggande principer och tillämpa förhållningssätt vid motiverande samtal
• redogöra för beteendevetenskapliga principer vid beteendeförändringar
• tillämpa motiverande samtal utifrån ett klientcentrerat perspektiv
• visa på specifika färdigheter i utförande av motiverande samtal
• avväpna motstånd och skapa allians i svåra samtal
• dokumentera och analysera egna genomförda samtal

Kursen innehåller följande avsnitt:

• MI samtalets bakgrund och teori
• Beteendevetenskapliga grundprinciper
• Reflekterande lyssnande
• Samtalets faser och struktur
• MI anda och motivationsprocesser
• Grundläggande samtalsträning enligt BÖRS
• Enkla och komplexa reflektioner
• Strategier vid låg, medel och hög beredskap till förändring
• Motstånd och vidmakthållande
• Ambivalens och självtillit
• Träning av strategier vid samtal
• Observation och återkoppling

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som:

Arbetar med att hjälpa personer åstadkomma levnads-/livsstilsförändringar på olika sätt, kanske är du personlig tränare, kostrådgivare, kroppsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska, undersköterska, samtalsterapeut, psykolog, pedagog, idrottstränare. Kursen är även utmärkt för dig som vill få till bättre relationer privat inom familjen eller kanske vid framgångsrika samtal med organisationer och myndigheter.

Mer information:

Så här säger en av deltagarna om kursen:

– Jag vill säga att det här har varit helt fantastiskt att få lära mig. Jag har alltid trott att jag har tagit mig tid till att lyssna på andra, men jag har idag förstått att jag inte var riktigt närvarande då. Mitt liv har varit stressigt och jag har alltid haft för höga krav på mig själv. Jag har omedvetet stängt personer ute som jag har brytt mig om. Jag levde i en bubbla  som resulterade i jobbiga händelser. Jag känner mig så tacksam idag att min kropp sa till mig att bromsa.

Idag mår jag så mycket bättre, stressbubblan är borta och jag har fått så mycket tillbaka. Idag har jag exempelvis fått en djupare kontakt med mina barn. Vi kan sitta i timmar och bara prata om allt. Dom säger att jag verkligen lyssnar och är inte lika frånvarande längre. Idag jobbar jag heltid och jag pluggar som du vet. Jag längtar till jag kan få dra i handbromsen igen och uppleva så mycket mer utanför mig själv. Jag vet att det här är en kort period i mitt liv där jag är tvungen att försaka tid med mina nära och kära. Idag kan jag vara öppen och säga det och dom förstår. Jag är inte lika stressad idag och jag tror att mina erfarenheter kommer att hjälpa många både privat och yrkesmässigt.

Helena

Diplom

Kursintyg ges efter avslutad kurs. 

Kursledare

Staffan Hultgren är pedagog och beteendevetare samt medlem av Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. Utöver kurserna hos Axelsons så är Staffan kursansvarig för fristående kurser i Motiverande samtal vid GIH i Stockholm och är verksam som MI Handledare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs Motiverande samtal MI, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Institute

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundkurs Motiverande samtal MI från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs Motiverande samtal MI!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar