Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Hälsocoach

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
1 år
62 250 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-11 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Diplomerad Hälsocoach

Arbeta med hela människan – fysiskt såväl som mentalt

friskvårdskonsultSom Friskvårdskonsult förebygger du ohälsa genom att informera och inspirera människor till att välja en sundare livsstil. Under veckosluts- och distansutbildningen till Friskvårdskonsult får du användbara redskap för att kunna skapa individuellt anpassade friskvårdsprogram. 

Om du har ett genuint intresse för hälsa och vill ha ett självständigt arbete där du får arbeta med hela människan, såväl fysiskt som mentalt är friskvårdskonsult det perfekta arbetet för dig. Du kan efter utbildningen exempelvis arbeta på gym, skolor, företag, föreningar och med privatpersoner.

Fokus på stresshantering och massage

Axelsons utbildning till Friskvårdskonsult lägger stort fokus på stresshantering och massage. Övriga ämnen som ingår är bland annat träningslära, kost- och näringslära, coaching och andra verktyg för personlig och professionell utveckling. 

Du läser även ett antal teoretiska kurser, exempelvis presentationsteknik och småföretagande. Du kan, till ett rabatterat pris, välja till att lära dig Hälsoprofilbedömning, HPB. Du gör även ett projektarbete där du bland annat får använda de kunskaper du fått under utbildningen i praktiken. Bland utbildningens föreläsare finns några av Sveriges mest kända hälsoprofiler. 

Mer information:

Utbildningen är en veckoslut- och distansutbildning som består av 11 obligatoriska perioder på skolan. Oftast är varje period fredag – söndag men planerade dagar kan ändras. Summan lektionstimmar är alltid minst 200 timmar.

Distansstudier tillkommer med ca 400 – 500 timmar.

I Göteborg är tre av utbildningstillfällena förlagda i Stockholm.

Diplom

Diplom erhålles efter godkänd utbildning.

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Målgrupp

Utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för hälsa och vill ha ett självständigt arbete där du får arbeta med hela människan, såväl fysiskt som mentalt.

Examen, diplom m.m.

Möjliga yrken för friskvårdskonsulten

Efter avslutad och godkänd utbildning blir du diplomerad Friskvårdskonsult. Vill du läsa vidare till massör eller massageterapeut kan du via en kort påbyggnadskurs gå direkt in på Steg 2 i respektive utbildning.

Möjliga arbetsgivare, kunder och samarbetspartners är till exempel friskvårds- och badanläggningar, gym, skolor, företag, föreningar och privatpersoner. I takt med att allt fler företag och organisationer inser betydelsen av att förebygga ohälsa, ökar också efterfrågan på välutbildade friskvårdskonsulter.

Du har med andra ord en bred kunskapsbas och riklig möjlighet att utforma ditt eget arbete. Bara din fantasi sätter gränser för hur du kan arbeta med friskvård och vilka typer av projekt du kan sätta i verket. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Hälsocoach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10-12
113 82 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Hälsocoach!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören